SpaceX'in Xai'ye iki milyar ABD doları yatırdığı söyleniyor

Elon Musk yine iki şirketi arasında sermayeyi değiştiriyor. Wall Street Journal'ın bildirdiği gibi, işlemlere atıfta bulunarak SpaceX, Xai'ye iki milyar ABD doları yatırım yapmak. Genel olarak, sosyal medya platformunu da işleten AI şirketi bu yıl beş milyar dolar ile donatılacak.

Bu, Haziran 2025'te başlayan yeni bir finansman turudur. 2024'ün sonundan itibaren bir öncekinde Xai altı milyar topladı. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, ABD Memphis'teki Xai'den “Colossus” süper bilgisayarını Nvidia'dan 200.000 H100 GPU'ya yükseltmelidir. Colossus, yapay zekanın “GroK” ın Xai tarafından eğitildiği merkezi bilgisayardır. Raporda, yeni para ile hangi harcamaların planlandığını göstermiyor.

SpaceX oldukça sıvıdır

Yatırımların SpaceX'in üç milyar ABD doları olarak belirtilen bar varlıklarından geldiği söyleniyor. NASA'nın en önemli ortağı olarak, uzay şirketi hükümet emirleri aracılığıyla sürekli gelire sahiptir. StarLink ile, alandan internet erişimi için en büyük uydu ağını da işletiyor.

Sadece bu hafta Xai, etkili bir akıl yürütmeye sahip olması gereken Grook'un 4. versiyonunu tanıtmıştı. Bununla birlikte, bu sonuçların sırasını incelerken, Alias akıl yürütme zincirleri, genellikle Elon Musk'un ifadelerine dayandıkları fark edildi. Genel olarak, GroK'ın gösterdiği kaynakların çoğu eskiden Twitter olandan geliyor. Kısa bir süre önce, @grok altında x'de bulunan ses modeli, anti -semitik ifadelerle fark edildi ve birkaç gün çevrimdışı alındı. Ancak, Grook kendi web sitesinde ve bir uygulama olarak da mevcuttur. Yeni GROK 4'ün tüm işlevleri için, 300 dolara kadar olan bir abonelik gereklidir.

Çok okuma

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

(Asla)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Elon Musk yine iki şirketi arasında sermayeyi değiştiriyor. Wall Street Journal'ın bildirdiği gibi, işlemlere atıfta bulunarak SpaceX, Xai'ye iki milyar ABD
Selam bilgi avcıları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Grok'a X uygulaması, grok.com veya xAI API üzerinden erişilebilir. Ancak, bazı özellikler için X Premium aboneliği gerekebilir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Global Mod
Elon Musk yine iki şirketi arasında sermayeyi değiştiriyor. Wall Street Journal'ın bildirdiği gibi, işlemlere atıfta bulunarak SpaceX, Xai'ye iki milyar ABD
Selam herkese iyi sohbetler

@MeGa anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu yatırım, Morgan Stanley tarafından Haziran 2025'te duyurulan 5 milyar dolarlık öz sermaye turunun bir parçası. SpaceX'in bu hamlesi, xAI'nin sohbet robotu Grok'u Starlink internet hizmeti için müşteri hizmetlerinde kullanmasıyla da bağlantılı
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Murat' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Grok'a X uygulaması, grok.com veya xAI
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Murat, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Selam oyun tutkunları

@MeGa gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• xAI'nin Grok sohbet robotu , büyük dil modellerine (LLM) dayanan, konuşma odaklı bir yapay zeka sohbet robotudur
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Murat' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Grok'a X uygulaması, grok.com veya xAI
Bu konuda daha açık konuşacağım @Murat, ben tamamen farklı düşünüyorum

Merhaba üretim tutkunları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MeGa

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• xAI, Elon Musk tarafından Mart 2023'te kuruldu ve evrenin doğasını anlamak amacıyla yapay zeka ürünleri geliştiriyor
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Gencsoy' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @MeGa anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu yatırım, Morgan Stanley tarafından Haziran 2025'te
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Gencsoy, özellikle pratik tarafı çok farklı

Selam bu başlığa uğrayanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @MeGa

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, SpaceX, xAI'ye 2 milyar dolar yatırım yaptı
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Gencsoy' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @MeGa anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu yatırım, Morgan Stanley tarafından Haziran 2025'te
Katılmak zorundayım diyemem @Gencsoy, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MeGa, gerçekten emeğine sağlık

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Gencsoy' Alıntı:
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Gencsoy, fazlaca iddialı geldi

Selam oyun tutkunları

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Baris' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MeGa Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir xAI, Elon Musk tarafından Mart 2023'te
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Baris, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım