Kiralar cep yakıyor: İşte konutta en çok talep ilçeler

Zingat’tan yapılan açıklamaya bakılırsa, emlak gündeminde kiralık mesken talebindeki besbelli artış, yeni konut arzında azalma ve yükselen kira fiyatları bulunuyor.

Son vakit içinderda salgın ve yaz aylarında başlayan olağanlaşma sürecinin tesiri, tayin devri, yeni evlenen çiftlerin mesken arayışı ve eylül ayında yüz yüze eğitimin başlama sonucu kiralık konutlarda ağır talebi birlikteinde getirdi.

Açıklamada, fiyatsız hizmet Zingat Bana Mesken Bul’a 2021 Ocak-Temmuz aylarını kapsayan devirde gelen taleplerle, İstanbul, Ankara ve İzmir’de en epeyce kiralık konut aranan ilçeler de paylaşıldı.

EN ÇOK TALEPTE BULUNULAN 3 İLÇE

Buna bakılırsa, Zingat Bana Konut Bul fiyatsız hizmetini kullanarak kiralık mesken aradığını belirtenlerin üç büyükşehirde en çok talepte bulunduğu 3 ilçe İstanbul’da Beylikdüzü, Bahçelievler, Pendik, Ankara’da Çankaya, Etimesgut, Keçiören ve İzmir’de ise Buca, Karşıyaka, Bornova oldu.

‘KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDECEK’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zingat İş Geliştirme Yöneticisi Özge Günay Murat, 2020 yılının haziran-temmuz aylarında Zingat Bana Mesken Bul taleplerindeki satılık ve kiralık konut talep oranlarının, yüzde 60 satılık, yüzde 40 kiralık biçiminde olduğunu aktardı.

Bu sene tıpkı devirde taleplerin yüzde 75 kiralık ve yüzde 25 satılık istikametinde olduğunu bildiren Murat, şunları kaydetti:

“2020’de düşük konut kredisi kampanyası ile hem birinci satışlar tıpkı vakitte ikinci el konut satışları için devasa yükseklikte adetlerde satış gerçekleşmiş, talebin yükselmesiyle konut fiyatları da artarken stoklarda erime yaşanmıştı. Yeni konut üretimine baktığımızda da kiralık meblağlarının, satılık konut meblağları üzere fazlaca yükseldiği vilayet ve ilçelerde eskisine göre son iki yıldır ağır olmadığını gözlemledik. Yükselen talepte bir değişiklik olmadı. Türkiye’de mesken arama siteleri içinde eşsiz Zingat Bana Konut Bul hizmetimiz yardımıyla biz de her gün binlerce talep sahibi kullanıcımızı yanlışsız emlak danışmanlarıyla buluşturarak, en kısa vakitte aranılan konutun olmasına uçtan uca dayanak oluyoruz.

Öngörüler önümüzdeki periyotlarda de yeni stok artışının olmadığı ilçelerde satılık ve kiralık meblağlarının artışına devam etmesi tarafında. meblağların hayli arttığı ilçelerde hayatı sürdürmek isteyenler açısından satın almak için yanlışsız vakit. Datalar bize talep edilen konutlarda oda sayısı isteğinin arttığı gösteriyor. Ayrıyeten, mevzu fiyat avantajı sağlayan yakın ilçeler içinde yahut büyükşehirlerden alternatif kentlere taşınmaların belirli bir ritme kavuştuğu ortaya çıkıyor.”

yatırım tavsiyesi içermez