Güvenlik Raporu: Şirket içi deneyim Rönesans sunar | Haberler Online

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

Avrupa şirketleri giderek daha gergin bir tehditle karşı karşıya. Bu, Fransız güvenlik sağlayıcısı Harfanglab tarafından “Siber Güvenlik Raporu 2025'ten” ortaya çıkıyor. Buna göre, Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika'dan ankete katılan şirketlerin yüzde 40'ı kuruluşları için mevcut BT riskini “aşırı” veya “çok yüksek” olarak değerlendiriyor. Yüzde 58'i suçlular tarafından yapay zeka (AI) kullanımının en önemli risk faktörü olduğunu düşünmektedir.

Raporun merkezi bir sonucu, dijital egemenliğin artan önemidir. Şirketlerin yüzde 70'i Avrupa dışı teknolojiye bağımlılık çok yüksek hissediyor. Kararın yüzde 78'i -Avrupa'daki oyuncular egemenlik konusunun onlar için daha önemli hale geldiğini belirtiyor. Yüzde 59 için, bu artık önemli bir satın alma kriteri, yüzde 11'i dijital egemenliği en önemli şey bile görüyor.

Rapora (PDF) göre, şirket içi deneyim sunar. Buna göre, şirketlerin yüzde 31'i, özellikle kendi BT güvenlikleri üzerinde daha fazla kontrolü korumak için yerel uç nokta algılama ve yanıt sistemlerini (EDR) bulut tekliflerine tercih ediyor. Bulut tabanlı sistemlerin oranı yüzde 35 oranında daha da yüksek, ancak şirketlerin yaklaşık yüzde 17'si önümüzdeki iki yıl içinde şirket içi bir çözüme geçmeyi planlıyor.

Müşterileri buluta sokma girişimlerine rağmen, Microsoft'un hala şirket içi sunucuları var. En son, Microsoft Exchange Server Abonelik Edition ve Skype Business Server Abonelik Edition'a sahip şirket, yerel olarak yüklenebilir sunucuları yayınlamaya devam etti. Ancak, şirket bunun için ödenebilir.

Risk algısındaki farklılıklar kısmen bölgesel olarak açıktır: Fransa'da şirketlerin yüzde 48'i riski aşırı veya çok yüksek, Almanya'da sadece yüzde 33'ü sınıflandırmıştır.

Veri sızıntıları en büyük tehdit olarak görülüyor – ankete katılanların yüzde 53'ü hassas bilgi kaybından korkuyor. Diğer kaygılar sistemlerin (yüzde 40), casusluk (yüzde 36), fidye yazılımı saldırıları (yüzde 35), mali hasar (yüzde 33) ve üretim ışığı standlarının (yüzde 30) yok edilmesi ile ilgilidir. Karmaşık BT altyapıları, özellikle Almanya ve Belçika'da artan yetenekli işçilerin sıkıntısı ve çok sayıda uç nokta da yeri sıkılaştırıyor.

Sağlayıcıları değiştirme isteği yüksektir: Avrupa şirketlerinin yaklaşık yüzde 70'i Avrupalı sağlayıcılara geçmeyi düşünüyor. Dijital egemenliğe ek olarak, uyum (yüzde 76) ve bölgesel tehdit durumu (yüzde 81) bilgisi de merkezi bir rol oynamaktadır. Diğer seçim kriterleri esnek olası kullanımlar (yüzde 29), kanıtlanmış performans (yüzde 25) ve bölgesel destek (yüzde 21).

Güvenlik stratejilerini uygularken üst katta hava

Ancak, birçok şirket henüz etkili güvenlik stratejileri uygulamayı başaramamıştır. Yüzde 69'u önleme için iyi hazırlanmış hissediyor, ancak sadece yüzde 65'i olaylara uygun şekilde tepki verebiliyor – bir önceki yıla göre bir düşüş. Raporda kaynak eksikliği, personel sıkıntısı, karmaşık altyapılar ve parçalanmış koruma çözümlerinden bahsediliyor.

Jeopolitik çatışmalar, NIS2 gibi düzenleyici gereksinimler ve üçüncü taraflarla artan ağ oluşturma ek zorlukları temsil etmektedir. Tüm strese rağmen, ankete katılan Avrupa BİT güvenlik düzenlemelerinin yüzde 94'ü, yüzde 58'i onları “kesinlikle gerekli” olarak görüyor.

Rapor, Sapio Research tarafından Harfanglab adına yürütülen bir çalışmaya dayanmaktadır. 2. çeyrekte 2025'te Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda'dan 800'den fazla BT güvenlik karar vericisi ile görüşüldü. Şirketler sağlık, üretim, teknoloji ve kamu hizmetleri gibi endüstrileri temsil ediyordu; 300 ila 5.000 kişi istihdam ettiler.

(Mack)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2022 Yılı Sıralaması: Engineering News Record (ENR) listesine göre dünyada 24., Avrupa'da 8. sırada yer almaktadır
  • Holdingin yaptığı işler arasında: - İnşaat: Alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, sanayi tesisleri, enerji santralleri gibi yapıların inşası. - Gayrimenkul Yatırım: Türkiye ve Rusya'da ticari gayrimenkul projeleri geliştirmek ve yatırım yapmak. - Enerji: Yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmak ve hidroelektrik santralleri işletmek
  • Rönesans, Orta Çağ'ın ardından Avrupa'da yaşanan kültürel, sanatsal ve entelektüel bir yeniden doğuş dönemidir. 14. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar süren bu dönem, İtalya'da başlamış ve daha sonra Avrupa'nın diğer bölgelerine yayılmıştır
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @MeGa

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yurt Dışı Faaliyet Bölgeleri: - Türkiye; - Bağımsız Devletler Topluluğu; - Orta Doğu; - Afrika
  • Rönesans Holding, 1993 yılında Erman Ilıcak tarafından Rusya'nın St. Petersburg kentinde kurulmuş bir şirketler topluluğudur
  • 1. Antik Yunan ve Roma Eserlerinin Yeniden Keşfi: Eski metinlerin çevrilmesi ve incelenmesi, bu dönemlere olan ilginin artmasına neden oldu. 2. Coğrafi Keşifler: Yeni zenginlik kaynakları, burjuva sınıfının sanat ve bilime destek vermesini sağladı. 3. Matbaanın İcadı: Bilginin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve yayılmasını kolaylaştırdı. 4. Haçlı Seferleri: Doğu ile yapılan ticaret, yeni üretim ve tekniklerin Avrupa'ya taşınmasına yol açtı
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Baris' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2022 Yılı Sıralaması : Engineering News Record (ENR) listesine göre dünyada 24., Avrupa'da
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Baris, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Dolandırıcı Bildirim

Selam fikir çatıştıranlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rönesans Holding hakkında yapılan bazı yorumlar şu şekildedir
  • 2019 Yılı Çalışan Sayısı: 75.118
  • 1. Sanat ve Edebiyatta Yenilikler: Perspektif, anatomik doğruluk ve ışık-gölge teknikleri gibi yenilikler ortaya çıktı. 2. Bilimsel Gelişmeler: Astronomi, anatomi, matematik ve fizik gibi alanlarda önemli keşifler yapıldı. 3. İnsan Merkezli Düşünce: İnsan potansiyeli ve başarıları ön plana çıktı, skolastik düşünce terk edildi. 4. Kültürel ve Entelektüel Canlanma: Modern Batı dünyasının temelleri atıldı
Baris' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2022 Yılı Sıralaması : Engineering News Record (ENR) listesine göre dünyada 24., Avrupa'da
Ben buna katılmıyorum @Baris, özellikle son nokta bana ters geldi

Dolandırıcı Bildirim

Selam hemfikir olanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @MeGa

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Önemli Projeler: - Lakhta Center (Avrupa'nın en yüksek binası); - Amur Doğalgaz İşleme Tesisi; - GTG Projesi (dünyanın doğalgazdan benzin üretecek en büyük tesisi)
  • Sonuçları: 1. Sanat ve edebiyat: Birçok unutulmaz eser ve edebi eserin ortaya çıkması. 2. Bilimsel gelişmeler: Bilim ve teknikteki ilerlemelerin hızlanması, reform hareketlerinin başlaması. 3. Eğitim: Eğitimde çıtanın yükselmesi ve kilisenin baskısından kurtulma. 4. Modern dünyanın temelleri: Modern sanayi toplumuna geçişin bir aşaması olması
  • Olumsuz Yorumlar: Çalışma koşulları. Bazı çalışanlar, çalışma ortamının stresli ve hiyerarşinin yüksek olduğunu, iş güvenliğinin yetersiz olduğunu belirtmektedir. Yönetim. Üst yönetimin çok kötü olduğu, orta seviye yönetimde sürekli değişiklik yaşandığı ve şirket hafızasının olmadığı ifade edilmektedir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Baris' Alıntı:
Kısaca söylemek gerekirse @Baris, konu henüz kapanmış değil

Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Faaliyet Alanları: - İnşaat; - Gayrimenkul yatırımı; - Enerji üretimi
  • Olumlu Yorumlar: Deneyimli çalışma arkadaşları. Çalışanlar, deneyimli meslektaşlarla çalışmanın kendilerini geliştirmek için uygun bir ortam yarattığını belirtmektedir. Kurumsal yapı ve maaş. Çalışanlar, şirketin kurumsal bir yapıya sahip olduğunu ve maaşların zamanında ödendiğini ifade etmektedir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Murat' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @MeGa Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Önemli Projeler : - Lakhta Center
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Murat, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MeGa

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yorumlar, kişisel deneyimlere dayanmaktadır ve genel bir değerlendirme yapmak için farklı kaynaklardan bilgi alınması önerilir
  • Nedenleri: 1. Antik Yunan ve Roma kültürüne ilgi: Bu döneme ait eserlerin incelenmesi ve çevrilmesi. 2. Coğrafi Keşifler: Yeni kıtaların keşfi ile refah seviyesinin artması ve burjuva sınıfının sanata merak duyması. 3. Matbaanın icadı: Bilginin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlaması. 4. Hümanizm akımı: İnsanın merkeze alınması ve skolastik düşüncenin yerine pozitif düşüncenin geçmesi
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

ikRa' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rönesans Holding hakkında yapılan bazı yorumlar şu
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @ikRa, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Dolandırıcı Bildirim

Selam yazılım camiası

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @MeGa

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rönesans Holding, inşaat, gayrimenkul yatırım ve enerji üretim alanlarında faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur
  • Rönesans Holding, çalışanlar tarafından ortalama 3,6 puan almıştır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Sualp' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MeGa Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sualp, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Murat' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @MeGa Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada sana %100 katılamam @Murat, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Gencsoy' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Faaliyet Alanları : - İnşaat
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Gencsoy, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım