Güneş enerjili robot yapay zeka ve çapa ile yabani otlarla savaşır

Robotik başlangıç aigen, tarım alanlarında yabani otları duyurdu. Bu amaçla şirket, yapay zeka (AI) yardımıyla yabani otları tanıyan ve sizi elektrikle çalışan atlarla hiçbir zaman yapmayan güneş enerjili bir robot kullanıyor.

Tarımda yabani otlar çoğunlukla sahadaki herbisitlerle mücadele edilir. Bu, ne toprak için ne de yüklü ürünleri gıda yoluyla tüketen tüketici için sağlıklıdır.

“Herkes kimyasallarla püskürtülen yiyecekleri yiyor,” diye Richard, CO -Founder ve Aigen CTO'su sorunu özetliyor. Beş yıl boyunca elektrikli otomobil üreticisi Tesla'da makine mühendisi olarak çalıştı. Sonra tarımda yabani otlarla savaşabilecek bir robot geliştirmeye başladı. Fikir onu ABD'nin Minnesota eyaletinde tarımsal bir işletme olan, ekin yetiştiren ve pahalı ot kontrolünden şikayet eden fikrine getirdi. Bir süre sonra yabani otlar, herbisitleri yıkan yabani otlara karşı bir direnç geliştirebilir. Çapa ile yabani otları çıkarmak gibi daha zararsız prosedürler çok pahalıdır. Bu işi yapabilecek işçilerin eksikliği var. Dolayısıyla sadece kimyasalların kullanımı kalır, ancak etkinlikleri zamanla azalır ve çiftçilerin çoğunluğu onları reddeder.

Yabani otlara karşı yapay zeka ve çapa

Aigen'den gelen robotun ot problemini çevre dostu bir şekilde çözmesi gerekiyor. Güneş hücreleri özerk olarak elektriksel olarak mobil bir çerçeveye kurulur. Sürücüyü, kameraları, sinyal iletimini ve yabancı ot kaldırmayı kontrol etmek için elektrik motorlarını ve gerekli elektronikleri besleyen bir pil yüklersiniz. Prensip olarak, tavsiye edilen robot ot otlayan bir kişiyi taklit eder.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube Video Her Zaman Yükle

Youtube videosu şimdi yük

Video, aigen robotunun tarım alanlarında nasıl kendi kendini kullandığını gösteriyor.

Bunu yapmak için, diğer robotlarla da koordine edilen robot, bir tarlada hareket eder ve ürünler arasında ot arar. Bu, kamera görüntülerini görüntü tanıma ve tanımlanmış yabani otlarla değerlendiren bir AI aracılığıyla çalışır. Ancak, bu robotun kendisinde değil, robotun görüntü verilerini kablosuz olarak ilettiği bir kontrol merkezinde yapılır. Aigen'in “İklim İçin Hesaplama” programının bir parçası olarak desteklediği Amazon Web Service'den (AWS) buna destek var. Bu programla, Amazon'un bulut şubesi, çevre sorunlarıyla ilgilenen ve size AI araçları, veri merkezi kapasitesi ve teknik yardım sağlayan yeni başlayanlara yardımcı olur.

Yabancı ot tanıma yardımıyla, robot daha sonra savaşmaya başlayabilir. Bunu yapmak için, yabani otların kök bitkisini kesen geleneksel bir çapaya benzer şekilde kesme bıçakları kullanır, böylece yabani otlar ölür. Sonra sahada kalır. Robot üzerindeki üç doğrama elektromotu olarak hizalanır ve otun konumuna göre çalıştırılır. Bu neredeyse gerçek zamanlı olarak.

Bir şeyler ters giderse, robot kontrol merkezine daha fazla önlem alabilir. Prensip olarak, robot işini yapmalıdır – en azından güneş parladığı ve güneş hücrelerinden kaynaklandığı sürece. Hava karardıktan sonra, robot buna bağlı olarak sessizdir ve sadece ertesi gün çalışmalarına devam eder.

Aigen, ot robotlarının bir insan emeğinin yerini almaması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Aksine, herbisitlerin uygulanmasıyla ilgilenen çalışanlar, kontrol merkezindeki robotları izlemek için kullanılabilir.

65 hektarlık bir alan için beş robot gereklidir. Ancak, çiftçi için görkemli bir toplam var: bir robot yaklaşık 50.000 dolara mal olmalı. Genellikle kalıcı olarak kullanılmayan birleştiren biçerdöverler gibi pahalı tarım makineleri, belirli bir süre için bir ücret karşılığında şirketler tarafından verilir. Bunun aynı zamanda Aigen iş modeli olması gerektiği varsayılabilir.

(OLB)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Robotik başlangıç aigen, tarım alanlarında yabani otları duyurdu. Bu amaçla şirket, yapay zeka (AI) yardımıyla yabani otları tanıyan ve sizi elektrikle
Herkese iyi sabahlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @MeGa

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ecorobotix AVO'nun çalışma prensibi şu şekildedir
  • Ancak, emniyet ve güvenilirlik kaygıları gibi zorluklar da yapay zekânın askeri alanda kullanımını sınırlayabilir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Robotik başlangıç aigen, tarım alanlarında yabani otları duyurdu. Bu amaçla şirket, yapay zeka (AI) yardımıyla yabani otları tanıyan ve sizi elektrikle
Selam herkese iyi sohbetler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @MeGa

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nanorobotlar , nano ölçekte tasarlanmış robotlardır ve maddeyi moleküler düzeyde manipüle edebilirler. YZ'nin nanorobotlarla birleştirilmesi şu alanlarda uygulanabilir
  • Güneş enerjili, yapay zeka destekli ve çapa fonksiyonlu bir robotla yabani otlarla savaşan bir ürün, Ecorobotix AVO olarak bilinmektedir
Baris' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @MeGa Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ecorobotix AVO'nun çalışma prensibi şu
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Baris, tebrikler

Global Mod
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @MeGa

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay zekalı robotlardan oluşan ordular, çeşitli alanlarda önemli değişikliklere yol açabilir
  • Yanıtın içeriği Yapay zeka (YZ) ve nanorobotlar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır: YZ'nin kullanım alanları: Sağlık: Hastalıkların teşhisinde yardımcı olur, tıbbi görüntüleri analiz eder ve kişiselleştirilmiş tıp uygulamaları sunar. 1 2 Finans: Finansal piyasaların analizi, yatırım stratejilerinin belirlenmesi ve kredi risk değerlendirmelerinde kullanılır. 1 2 Eğitim: Kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarak eğitim kalitesini artırır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Rıhtım' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @MeGa Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nanorobotlar , nano ölçekte tasarlanmış
Ben burada biraz daha karamsarım @Rıhtım, ama geliştirilir

Herkese iyi sabahlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @MeGa

• Ecorobotix AVO, öncelikle düz alanlar ve sıra mahsuller için tasarlanmıştır
  • Ayrıca, sanal ortamlarda yapay zeka uygulamalarını test etmek için VirtualBox gibi sanal makineler kullanılabilir
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Sualp' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @MeGa Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay zekalı robotlardan oluşan ordular, çeşitli alanlarda önemli değişikliklere yol
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Sualp

Merhaba ustalar

@MeGa okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay zeka (YZ) ve nanorobotlar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır
  • Yanıtın içeriği Yapay zekalı robotlardan oluşan ordular, çeşitli alanlarda önemli değişikliklere yol açabilir: İnsani Kayıpların Azalması : Robotlar, fiziksel olarak insani özelliklerin yetersiz kaldığı durumlarda tamamlayıcı rol üstlenerek, insani kayıpların azalmasına neden olabilir. 1 Harekât Etkinliğinin Artması : Robotlar ve insanlardan oluşturulacak karma görev grupları, orduların harekât etkinliğini artırır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Sualp' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @MeGa Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay zekalı robotlardan oluşan ordular, çeşitli alanlarda önemli değişikliklere yol
Dürüst olayım @Sualp, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @MeGa

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Yapay zeka robotlarının özellikleri şunlardır: Sensörler ve Algılama Sistemleri : Çevrelerindeki nesneleri tanımak, engelleri algılamak ve yerlerini tespit etmek için sensörler, kameralar ve mikrofonlar kullanırlar. 1 2 Veri İşleme ve Karar Verme : Topladıkları verileri işlemek ve anlam çıkarmak için yapay zeka algoritmalarını kullanırlar. Bu sayede çevresel faktörlere ve geçmiş deneyimlere dayanarak öğrenirler
  • Yapay zeka (YZ) ve nanorobotlar arasındaki entegrasyon, çeşitli alanlarda devrim yaratma potansiyeline sahiptir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Sualp' Alıntı:
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Sualp, takip etmek lazım

Global Mod
Selam deneyenlere

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay zeka ile robot yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir
  • Bu entegrasyon, nanorobotların otonom karar alma, uyarlanabilir davranışlar ve karmaşık ortamlara akıllı tepkiler vermesini sağlar
Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

ikRa' Alıntı:
Merhaba ustalar @MeGa okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @ikRa, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Murat' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @MeGa Ecorobotix AVO, öncelikle düz alanlar ve sıra mahsuller için tasarlanmıştır
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Murat

Aylin' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @MeGa Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Yapay zeka robotlarının
Evet kısmen haklısın @Aylin, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor