Ekonomi Bakanı Reiche artık yeşil hidrojen önceliği vermiyor

Federal Ekonomi Bakanı Katherina Reiche (CDU), “hidrojen üretimi, depolanması, ithal edilmesi ve taşınması için bir altyapının oluşturulmasını ve genişletilmesini” hızlandırmak istiyor. Bu, Pazartesi günü açgözlü gaz için yüksek koşu yasası için yeni bir konuşmacı taslağından ortaya çıkıyor. Odak noktası, iklim hedeflerine ulaşmak için “planlama, onay ve ödül prosedürlerinin basitleştirilmesi ve sayısallaştırılması”. Trafik Işığı Koalisyonunun daha erken bir başlangıcıyla karşılaştırıldığında, Reiche, yenilenebilir enerjiler temelinde üretilen yeşil hidrojen gereksinimlerini zayıflattı.

Bülten hizmet tablonunun yayınladığı hızlandırma yasasının taslağının 1. paragrafı 1. paragrafın 1. paragrafı. Bu amaçla, sadece “ayrıca” bir “sera gazı -nötr, güvenli ve çevre dostu nesil” garanti edilecektir. Bunun esas olarak “yenilenebilir enerjilerden” yapılması gerektiği eki eksik.

Buna ek olarak, sadece 2029'dan itibaren en az yüzde 80 yenilenebilir elektrik kullanan elektrolörler için daha önceki taslakta tasarlanan “olağanüstü kamu yararı”, artık kullanılan elektriğe bakılmaksızın geçerlidir. Benzer bir ifadeyle, Farza yakın zamanda telekomünikasyon ağlarının genişlemesinde bir yasayı buharlamaya karar verdi. Zengin taslağın bir başka önceliği: “Buna ek olarak, doğal hidrojen ve helyumun sömürülmesi ve tanıtımı, Alman ekonomisi ve sanayi için önemli hammaddeler olarak kolaylaştırılıyor.”

ArcelorMittal ve Leag geri çekilme

Trafik ışıkları yeşil hidrojeni endüstrinin ekolojik dönüşümünün temel taşı olarak gördü. Ancak bu iddialı proje büyük engellerle karşı karşıya. Mevcut bir aksilik, ArcelorMittal'in Bremen ve Eisenhüttenstadt'taki yeşil çelik üretimi projelerinden çekilmesidir. Dünyanın en büyük ikinci çelik şirketi, Almanya'daki projelerin yüksek enerji maliyetleri ve yetersiz finansman nedeniyle ekonomik olmadığı gerekçesiyle 1,3 milyar avro yardımdan feragat etti. Ayrıca, Leag enerji grubu, Saksonya'da yeşil hidrojen üretimi için önemli bir bileşen olan bir elektrolonun inşası için planlarını iptal etti.

Bu zorluklara ek olarak, planlanan yedek gaz enerjisi santralleri için elbette bir değişiklik var. Selefi Robert Habeck'in (Yeşiller) aksine, bu sistemlerin hidrojen üzerine bağlayıcı bir dönüşümü olmadan yapmak zengin.

Tüm Renkler

CDU, CSU ve SPD'yi koalisyon anlaşmalarına yazın. “Bir hidrojen ekonomisinin yapısını hızlandıracağız ve pragmatik olarak tasarlayacağız.” “Yükselişte tüm renkleri kullanmalıyız” – sadece yeşil hidrojen değil.

Eski Büyük Koalisyon'un zamanlarında, federal hükümet, iklim dostu bir enerji kaynağı olarak hidrojen kullanırken Almanya'yı küresel olarak öncü hale getirme stratejisi ile hedefini belirledi. Makaleye göre, “Uzun vadede sadece yeşil hidrojen sürdürülebilir”. 2021'de odak noktası hala elektroliz üzerineydi, suyun, örneğin rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik kullanılarak hidrojen ve oksijene ayrıldığı.

O zaman bile, yürütme piyasa gereksinimlerinin en azından geçici olarak “ortak nötr hidrojenin” bir rol oynamak zorunda olduğu gerçeğine atıfta bulunduğunu varsaydı. Prensip olarak, sera gazı dengesi Netto Sıfır olabilir. Bununla birlikte, zararlı emisyonların önlemleri azaltarak atmosferden çıkarılması gerekecektir. Mavi ve turkuaz hidrojen örnek olarak kabul edilir. İlkinde, iddia üretim sırasında üretilen co₂'yu kesmek ve örneğin yeraltında depolamaktır. Turkuaz hidrojen, genellikle doğal gaz yardımıyla metanın termal bölünmesi yoluyla üretilir.

(MKI)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Federal Ekonomi Bakanı Katherina Reiche (CDU), "hidrojen üretimi, depolanması, ithal edilmesi ve taşınması için bir altyapının oluşturulmasını ve
Selam düşünce insanları

@MeGa gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Baris' Alıntı:
Merhaba buradakilere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @MeGa Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Baris

Federal Ekonomi Bakanı Katherina Reiche (CDU), "hidrojen üretimi, depolanması, ithal edilmesi ve taşınması için bir altyapının oluşturulmasını ve
Selam yorum yapanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MeGa, gerçekten emeğine sağlık

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Rıhtım' Alıntı:
Selam düşünce insanları @MeGa gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin
Yine de şunu söyleyeyim @Rıhtım, konu ciddiye alınmalı

Global Mod
Selam bilgi avcıları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MeGa, gerçekten emeğine sağlık

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Baris' Alıntı:
Merhaba buradakilere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @MeGa Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım
Okurken sıkılmadım @Baris, akıcı yazmışsın

Global Mod
Merhaba ustalar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Baris' Alıntı:
Haksız değilsin @Baris ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Gencsoy' Alıntı:
Merhaba ustalar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay Haksız değilsin @Baris ama keşke birkaç veri daha ekleseydin
Tam olarak aynı fikirde değilim @Gencsoy, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Murat' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MeGa, gerçekten emeğine sağlık Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin Yine de şunu söyleyeyim @Rıhtım, konu ciddiye alınmalı
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Murat