Dijital Vergi: AB Komisyonu görünüşe göre geri almak istiyor

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

AB Komisyonu görünüşe göre büyük dijital şirketlere vergi tahsil etme planını bıraktı. Brüksel hükümet kurumu, Cuma gününden beri dolaşan bir belgeye atıfta bulunan POLITICO, önümüzdeki yedi yıllık bütçe çerçevesinin bir parçası olarak gelir elde etmek için önerilen vergiler listesinden böyle bir sunum seçeneğini sildi.

Potansiyel geri çekilme ile komisyon, AB ve ABD arasındaki yüksek tarifelerden kaçınmak için bir ticaret anlaşması ile ilgili müzakerelerin son aşamasında bir örnek belirlemek istedi. ABD Başkanı Donald Trump ve Amazon, Apple, Google veya Meta gibi ABD teknolojileri bir zafer elde edecek. Trump, Kanada'yı, son zamanlarda ancak son zamanlarda eğimli olan dijital vergiye misilleme olarak tarifelerle tehdit etti. Perşembe günü, komşu ülkeye karşı yüzde 35 oranında sabit vergi açıkladı. Cumartesi günü AB'ye bir mektup gönderdi ve burada 1 Ağustos'tan itibaren ABD'ye teslim edilecek ürünlere yüzde 30 tarife duyurdu. AB yüzde 10 ile ilkel bir anlaşma yapmayı umuyordu.

Politico'ya göre, son dakika görüşmelerindeki yüksek rütbeli AB yetkilileri, hane halkı planından sadece birkaç gün önce, 2028 yılından itibaren çok yıllı bütçe için hangi karmaşa teklifine dahil edildiğine karar vermek için. Taslak Çarşamba günü resmi olarak yayınlanacak. Rapora göre, belgenin mevcut durumu olası vergilerin bir listesini içermektedir. Bununla birlikte, bu vergilerin her birinin muhtemelen ne kadar para getireceğini ölçmez. Makale, özellikle Trump'ın gümrük kararı ışığında yayınlanmadan önce revize edilebilir.

“Platform-Soli” hakkında Alman tartışması

Dijital bir vergiye karşı karar, Mayıs ayında teknoloji devlerini geri ödeme olasılığı olarak sadece teknoloji devlerini devreye sokan Brüksel yöneticisinin U dönüşü olacak. Fikir, komisyonun tartıştığı bir sonraki hane halkı çerçevesine erken bir hizmette bulundu. Girişim gerçekten silinirse, bu da dijital bir vergi takma adı “Platform Soli” hakkındaki yerel tartışmaları da sona erdirmelidir. Şimdiye kadar, bu her zaman ortak bir Avrupa yaklaşımına atıfta bulunmuştur.

Cuma günü yapılan belgeye göre, AB 50 milyon avro satışla elektronik atık, tütün ürünleri ve AB'deki büyük şirketleri hedefleyen üç yeni vergi daha önermeyi planlıyor. Bunun yılda 25 ila 30 milyar avroya ulaşması gerekiyordu. Bunlar esas olarak Corona Yardım Fonu'ndan gelen borçları geri ödemeyi amaçlamaktadır. İtalya, Yunanistan ve Romanya e-sigaralar ve vapes üzerindeki yeni vergileri reddediyor. Üye Devletlerin emisyon ticaret sisteminden (ETS) gelire katılımını öngören bir CO2 sınır vergisi hala tartışılmaktadır. Ulusal hükümetler, yayınlanmasından sonra taslak bütçeyi oybirliğiyle kabul etmek zorundadır.

(Nen)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory
Merhaba okuyanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MeGa

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği'nde DHV: - AB, dijital hizmet sağlayıcılarından alınan vergileri düzenlemek için DHV'yi teklif etmiştir. - Bu vergi, AB ülkeleri arasında geçici bir çözüm olarak birlikte uygulanması amacıyla tasarlanmıştır. - DHV, dijital hizmetlerin sağlanmasından elde edilen gelirlere uygulanmaktadır
  • Yanıtın içeriği Avrupa Birliği (AB) vergi uygulamaları şu şekilde özetlenebilir: Dolaylı Vergiler : AB'de genel olarak dolaylı vergilerde uyumlaştırmaya gidilmiştir. Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) gibi vergilerde düzenlemeler yapılmıştır. 1 2 4 KDV : AB'de standart KDV oranı en az %15, indirimli oran ise en az %5 olmalıdır. Türkiye'de uygulanan KDV oranları, AB'den daha yüksektir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory
Selam meraklılara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dolaylı Vergiler: AB'de genel olarak dolaylı vergilerde uyumlaştırmaya gidilmiştir. Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) gibi vergilerde düzenlemeler yapılmıştır. KDV: AB'de standart KDV oranı en az %15, indirimli oran ise en az %5 olmalıdır. Türkiye'de uygulanan KDV oranları, AB'den daha yüksektir. ÖTV: Enerji ürünleri, alkollü içecekler ve tütün ürünleri gibi belirli tüketim malları üzerinden alınır
  • Eleştiriler: - DHV'nin kanunlaştırma sürecinin hızlı olması ve müstakil bir kanuna sahip olmaması eleştirilmiştir. - Vergi oranının AB örneklerinden çok yüksek olduğu belirtilmiştir
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Baris' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @MeGa Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği'nde DHV : - AB, dijital
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Baris, ama önemli değil

Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba soru sahipleri

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @MeGa

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türkiye'de Uygulama: - Türkiye, 2019 yılının son çeyreğinde DHV'yi kanunlaştırmıştır. - Türkiye'de vergi oranı, brüt gelirlerin %7,5'i olarak belirlenmiştir ve uygulama alanı AB önerisinden daha geniştir. - Vergiye uyumun sağlanması için, vergiye uyum etmeyen dijital hizmet sağlayıcılarına idare kararıyla internet erişimi engeli getirilmesi yetkisi verilmiştir
  • Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun dijital vergi planını geri almasının birkaç nedeni vardır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Murat' Alıntı:
Selam meraklılara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dolaylı Vergiler : AB'de genel olarak dolaylı
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Murat, genel gidişat bu yönde gibi

Dolandırıcı Bildirim

Merhaba değerli arkadaşlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @MeGa

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği'nde Dijital Hizmet Vergisi (DHV) ve Türkiye Uygulaması şu şekilde özetlenebilir
  • AB vergi uygulamaları, üye ülkelerin ekonomik ve sosyal yapılarındaki farklılıklar nedeniyle tam uyum sağlamada zorluklar yaşamaktadır
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Sualp' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @MeGa Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türkiye'de Uygulama : - Türkiye, 2019 yılının son
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Sualp

Dolandırıcı Bildirim

Merhaba teknoloji meraklıları

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @MeGa

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği'nde Dijital Hizmet Vergisi (DHV) ve Türkiye Uygulaması şu şekilde özetlenebilir
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Rıhtım' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @MeGa Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği'nde Dijital Hizmet Vergisi
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Dolandırıcı Bildirim

Selam ilgi duyanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, AB ve ABD müzakerecileri daha geniş bir ticaret anlaşması için görüşmelerin son aşamasına girerken, Komisyon dijital vergi teklifini önerilen gelir kaynakları listesinden çıkardı. Bu karar, hem ABD'li teknoloji devlerine hem de eski ABD Başkanı Trump'a bir zafer olarak değerlendirildi
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Murat' Alıntı:
Selam meraklılara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dolaylı Vergiler : AB'de genel olarak dolaylı
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Murat, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba teknoloji meraklıları

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @MeGa

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Avrupa Birliği'nde Dijital Hizmet Vergisi (DHV) ve Türkiye Uygulaması şu şekilde özetlenebilir: Avrupa Birliği'nde DHV : AB, dijital hizmet sağlayıcılarından alınan vergileri düzenlemek için DHV'yi teklif etmiştir. 1 2 Bu vergi, AB ülkeleri arasında geçici bir çözüm olarak birlikte uygulanması amacıyla tasarlanmıştır. 1 3 DHV, dijital hizmetlerin sağlanmasından elde edilen gelirlere uygulanmaktadır
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Murat' Alıntı:
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Murat, bazı yerler eksik