Antalya’da bir firma, scooterın bozulan modüllerini ararken yerli scooter üretip ihracata başladı

Döşemealtı ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan firma, kiraladıkları scooterların bozulan kesimlerini bulmakta zorlanınca kendi dizaynlarında scooter üretmek için kolları sıvadı. Yaklaşık 8 aylık çalışmanın akabinde mevcut scooterlara göre daha geniş özelliklere sahip yerli scooter modelini üreten firma, yurt ortasında satışlara başladı. Yurt dışına açılan ve 7 ülke ile bağlantıya geçen firma, birinci ihracatını gerçekleştirdi.

BOZULAN KESİM YERİ ÜRETİMİ TEŞVİK ETTİ

Firmanın üst seviye yöneticisi Kutlu Çağan Şentürk, AA muhabirine, ABD’de eğitim görürken Silikon Vadisi’nde elektrikli araçlar ile ilgili çalışmalara katıldığını söylemiş oldu.

Türkiye’ye geldiğinde hem çevreci tıpkı vakitte gelecek vadeden scooter üzerine ağırlaştığını lisana getiren Şentürk, kiraladıkları scooterların kesimleri bozulduğunda bulmakta ya da sipariş vermekte zorlandıklarını belirtti. Bunun üzerine firmanın AR-GE ünitesinde yerli scooter üretmeye karar verdiklerini anlatan Şentürk, şunları söylemiş oldu:

“Şu anki eserlerden farklı bir araç olsun istedik. Şoför, motor, elektronik aksam dizaynlarını yaptık. Biraz geniş ve kullanıcı için daha inançlı. Gece aydınlatması yaptık, dış dizaynını biraz değiştirdik. Daha kuvvetli motoru var, daha büyük ve daha inançlı. Su geçirgenliği daha yüksek. Çift süspansiyon var. Kasa dizaynına kadar hepsi yerli üretim”

YURT İÇİNDEN VE DIŞINDAN SİPARİŞ ALMAYA BAŞLADI

Şentürk, 8 aylık çalışmanın akabinde yerli elektrikli scooterları üretmeye başladıklarını kaydetti. Birinci üretim için yurt ortasında sipariş aldıklarını aktaran Şentürk, “Yurt içi için 500 bin civarında satışımız var. Yurt dışı için 7 ülke var bağlantı halinde olduğumuz, bir ülke ile mutabakat yaptık” dedi.

Çevreci bir ulaşım gayesi ile hareket ettiklerini lisana getiren Şentürk, scooterdan daha sonra ise elektrikli motor ve küçük otomobil üretmek istediklerini kaydetti.

yatırım tavsiyesi içermez