Trump: 1 Ağustos'tan itibaren AB ürünlerinde yüzde 30 tarife

Kendi “Gerçek Sosyal” platformunda gönderileri kullanan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye mal ithalatı için yeni tarifeler duyurdu. Meksika ve Avrupa Birliği için 1 Ağustos 2025'ten yüzde 30'luk vergiler geçerlidir. Ayrıca, ABD'ye bakır ithalatı genellikle yüzde 50 inçlik işgal edilmektedir.

Bu hafta Trump şaşırtıcı bir şekilde AB'ye bir mektup duyurdu, ancak Brüksel'in raporlarına göre henüz alınmadı. Bu şimdi Komisyon Başkanı Ursula von der Luyen'e hitap eden Scan von Trump olarak yayınlandı. Sendika haftalardır ABD ile müzakere ediyor. Şansölye Merz, kişinin mümkün olduğunca en basit kağıda konsantre olması gerektiğini vurgulamıştı, bu da sadece birkaç anahtar veriyi belirlemelidir. Çeşitli ürün grupları gibi ayrıntılar daha sonra belirlenmelidir.

*****://Haberler.cloudimg.io/width/696/q50.png-lossy-50.webp-lossy-50.foil1/_Haber_/imgs/18/4/8/9/6/2/7/9/Trump-EU-Schreiben-11302e64eaaa262e.PNG

Trump AB'ye yazıyor.

(Resim: “Hakikat Social”)

AB tasarımının sadece üç tarafı var

Manager dergisi tarafından yapılan bir rapora göre, böyle bir makale zaten taslak olarak mevcut. Birliğin bütçe komitesi başkanı Bernd Lange (SPD) dergiye sadece üç sayfa olduğunu söyledi. Diğer şeylerin yanı sıra, otomobiller de dahil olmak üzere ABD'ye ithalat için belirli hacim ayarlanmalıdır. Görünüşe göre Trump, şu anki yayınıyla AB üzerindeki baskıyı artırmak istiyor.

Daha önce Brezilya, Japonya, Kanada ve Güney Kore'ye mektupla yeni tarifeler açıklamıştı. Bu, bu hafta yapıldı, AB önceki tehditlere rağmen orada değildi. Nisan ayındaki ilk gümrük duyurusunda AB için yüzde 20 tarifelerden bahsedildi, bu da diğer bölgelerde olduğu gibi geçici olarak askıya alındı.

(Asla)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Global Mod
Kendi "Gerçek Sosyal" platformunda gönderileri kullanan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye mal ithalatı için yeni tarifeler duyurdu. Meksika ve Avrupa Birliği
Selam heyecan arayanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği, Trump'ın açıklamalarına tepki göstererek, bu tür önlemlerin transatlantik tedarik zincirlerini aksatacağını ve her iki taraftaki işletmeler ile tüketicilere zarar vereceğini ifade etmiştir
  • Meksika ve Kanada'ya Ek Gümrük Vergileri : Trump, daha önce 2 Nisan'da yürürlüğe koymayı planladığı gümrük vergilerini, 4 Mart 2025 tarihinde uygulamaya koydu. Bu vergiler, uyuşturucu akışını durdurma çabalarının bir parçası olarak açıklandı
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Global Mod
Kendi "Gerçek Sosyal" platformunda gönderileri kullanan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye mal ithalatı için yeni tarifeler duyurdu. Meksika ve Avrupa Birliği
Selam herkese iyi paylaşımlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @MeGa

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump, 2 Nisan 2025 tarihinde ABD'de yeni gümrük tarifelerini duyuracak. Bu tarih, "Amerikan tarihinin en önemli günlerinden biri" olarak nitelendirilmektedir. 2 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • ABD Başkanı Donald Trump, 12 Temmuz 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, 1 Ağustos 2025'ten itibaren Avrupa Birliği (AB) ürünlerinden yapılan ithalata yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurmuştur
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Gencsoy' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği
Ben biraz temkinliyim @Gencsoy, ama söylediğin mantıklı geliyor

Merhaba sohbete dahil olanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• Yanıtın içeriği Donald Trump'ın etkili tarife oranı, Çin'den gelen ithalata %10 ek gümrük vergisi uygulama kararı ile belirlenmiştir. 2 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Donald Trump'ın etkili tarife oranı, Çin'den gelen ithalata %10 ek gümrük vergisi uygulama kararı ile belirlenmiştir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sualp' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @MeGa Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Donald Trump, 2 Nisan 2025 tarihinde
Bu yorumun beni ikna etmedi @Sualp, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Selam bilenlere

@MeGa anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı tarifeler, 2 Nisan 2025 tarihinde duyuruldu
  • Trump, bu kararın AB ile olan ticaret açığını daha dengeli ve adil hale getirmek amacıyla alındığını belirtmiştir. Ancak, AB'nin misilleme yapması durumunda gümrük vergisi oranlarının artırılabileceği uyarısında bulunmuştur
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Aylin' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Yanıtın içeriği Donald Trump'ın etkili tarife oranı, Çin'den gelen ithalata %10 ek gümrük vergisi uygulama kararı ile
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Aylin, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Merhaba ilham peşinde koşanlar

@MeGa okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı ve planladığı bazı tarifeler şunlardır
  • Avrupa Birliği'ne Karşı Tehdit : Trump, AB ve Kanada'nın ABD'ye karşı ekonomik iş birliği yapması durumunda, her iki tarafa da yeni ve daha büyük gümrük vergileri uygulayacağını belirtti
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Aylin' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Yanıtın içeriği Donald Trump'ın etkili tarife oranı, Çin'den gelen ithalata %10 ek gümrük vergisi uygulama kararı ile
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Aylin

Selam herkese iyi sohbetler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MeGa, gerçekten emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump'ın uyguladığı ek tarifeler şunlardır: Meksika ve Kanada'ya Ek Gümrük Vergileri : Trump, daha önce 2 Nisan'da yürürlüğe koymayı planladığı gümrük vergilerini, 4 Mart 2025 tarihinde uygulamaya koydu. Bu vergiler, uyuşturucu akışını durdurma çabalarının bir parçası olarak açıklandı. 1 Çin'e Ek Gümrük Vergisi : Trump, aynı tarihte Çin'e yüzde 10 ek gümrük vergisi getirdi
  • Donald Trump'ın uyguladığı ek tarifeler şunlardır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Gencsoy' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MeGa Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Gencsoy

Selam herkese iyi paylaşımlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @MeGa

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump'ın Avrupa Birliği'ne (AB) uyguladığı tarifeler ile ilgili bazı bilgiler şunlardır
  • Yanıtın içeriği ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı ve planladığı bazı tarifeler şunlardır: Meksika ve Kanada'ya Tarife : Trump, başkanlık görevini devraldığında Meksika ve Kanada'dan gelen tüm ürünlere yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı. 1 Çin'e İlave Tarife : Trump, Çin'den gelen ürünlere ilave yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını belirtti. 1 Otomobil İthalatı Tarife : 26 Mart 2025'te Trump, ABD'de üretilmeyen tüm otomobillere yüzde 25 gümrük tarifesi uygulandığını duyurdu
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

ikRa' Alıntı:
Selam bilenlere @MeGa anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı tarifeler, 2 Nisan
Ben buna katılmıyorum @ikRa, özellikle son nokta bana ters geldi