Ramazan pidesi Kütahya halk ekmek büfelerinde 5,5 TL’den satılacak

Belediye Lideri Prof. Dr. Alim Işık, makamında halk ekmek işletmecisi Yusuf Sarıkoç ile bir arada yaptığı açıklamada ramazan pidesi fiyatını deklare etti.

Ticaret ve Sanayi Odasının deklare ettiğı pide fiyatının 7 lira olduğunu tabir eden Lider Işık, “Yaklaşan Ramazan ayını canı gönülden kutluyorum. Sıhhat ve sıhhatle bir ay geçirmemizi Allah’tan niyaz ediyorum. Halk ekmek üreticisi ile yaptığımız kira mukavelesinde en az yüzde 20 indirimli ekmek ve pide satışı gereği halk ekmek büfelerimizde 400 gram pidenin 5,5 TL olarak satışa sunulmasını kararlaştırdık. Güzel uğurlu olsun” dedi.

Belediye mücavir alan içerisinde yaklaşık 20 adet halk ekmek büfelerinde ramazan pidesi satışının ramazan ayının başlaması ile birlikte başlayacağını tabir eden Lider Işık, “Müstecirimize de bu mevzuda gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Bu ortada ekmek fişi olarak fiyatsız olarak dağıttığımız fiş ile ramazan ayında pide fişi olarak dağıtımına devam edeceğiz. Ayrıyeten ekmek dağıtımı da pide ile bir arada sürecek” diye konuştu.

Halk ekmek işletmecisi Yusuf Sarıkoç ise halk ekmek işletmecisi olarak belediyenin kendilerine öngördüğü tarife ve muahede şartları sebebiyle yüzde 20 indirim uygulandığını belirtti. işletmeci Sarıkoç, “Bazı etraflarda belediyenin esnafa karşı farklı bir görüşü olduğu algısı yapılıyor. Liderimizin bu biçimde bir niyeti yoktur. Yalnızca geçim kurallarına yetişemeyen vatandaşlarımız ile içinde bir bağ kuruyor halk ekmek olarak. Vatandaşlarımıza gereken indirimi yaparak satışlarımızı yapıyoruz. Pide gramajımız piyasa ile tıpkı. Gramaj olarak öteki pidelerle hiç bir eksikliğimiz yok. Kütahyalıların ramazan ayını kutluyorum” sözlerini kullandı.

Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Odası Lideri Murat Duran, kentte 400 gram ramazan piresinin 7 TL’den satılacağını açıklamıştı.

yatırım tavsiyesi içermez