Muharrem İnce “Umarım dinlerler” deyip anlattı: “Savcılar beni değil Erdoğan’ı sorgulasın”

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları kapsamında İzmir’e geldi. Partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı’nı açan İnce’nin gündeminde doların yükselişi ve iktisadın makûs gidişatı yer aldı.

Konuşmasına elektrik faturalarındaki TRT hissesinin kaldırılmasıyla başlayan İnce, “Bundan epey kısa bir süre evvel elektrik faturalarındaki TRT hissesi kaldırılsın demiştim. Teşekkür ediyoruz. Aklın yolu bir. TRT evvelinde tek kanalken bir kamu yayıncılığı yapıyordu. Şu anda TRT’yi izleyen yok ki! Mecbur da değil millet, bir sürü kanal var. O yüzden elektrik faturalarındaki TRT hissesine gerek yok” dedi.

“SAVCILAR BENİ DEĞİL ERDOĞAN’I SORGULASIN”

yıllar evvel doların 10 lirayı bulacağına yönelik kelamlarını hatırlatan İnce, “Dolar 8-10 lira olur dediğimde kimi gazeteler manşet attı. Muharrem İnce’yi MİT sorgulasın, Muharrem İnce’yi savcılar sorgulasın. Nereden biliyor bu biçimde olacağını diye. Savcılar beni değil, Erdoğan’ı sorgulasın; doları 10 liraya niye çıkardın diye. Niçin beni sorgulayacaklar?” diye belirtti.

NE YAPMALI?

“Dolar 10 lirayı bulmuşken ne yapılmalı?” diyerek konuşmasına devam eden İnce, “Umarım dinlerler. Bir kulaklarından girip bir kulaklarından çıkmaz inşallah. Elektrik faturalarındaki TRT hissesini kaldırın bu kara kışta dediğimde dinlediler. Artık tekliflerimi sıralıyorum. Muhalefetten de kopya çekecek kişiyi de biliyorum. Kesin çabucak takip eder kopya çeker. Çeksin, memleketin faydasına olacak konularda kopya çekmek özgürdür.” sözlerini kullandı.

KISA VADE TAHLİL TEKLİFLERİ

Kısa ve uzun periyot tahlil tekliflerini sıralayan İnce şunları lisana getirdi:

“Öncelikle KDV’yi yüzde 18’den yüzde 15’e düşürün. İki, temel besinlerde KDV’yi sıfırlayın. Üç, ÖTV’yi bir daha tanımlayın. Dört, vatandaşlık maaşını derhal sürece sokun. Nasıl savaş çıktığı vakit tüm vatandaşları savaşa çağırıyorsan, vergi alacağın vakit tüm vatandaşlardan vergi alıyorsan; sıkıntı günlerde de sen vatandaşa, vatandaşlık maaşı vereceksin. Öğretmen atamalarını derhal yapın. Gençlerin öğrencilerin internet, telefon, bilgisayar alımlarında Özel Bağlantı Vergisi’ni kaldırın. Geleceğimizi kaybediyoruz eğitim durduğu için. Minimum fiyattan vergi almayın. Tarımdaki dolaylı vergileri kara kış için kaldırın. Başta TOBB olmak üzere, buna misal kurumların kasalarındaki nakit paraları derhal üyelerine aktarın. Bunlar ivedilikle yapılması gerekenler. Kar düşmeden milletin bir ölçü nefes alabilmesi için hemen yapılması gereken işler.”

yatırım tavsiyesi içermez