Kitap o kadar faydalı oldu ki Eagles'tan AJ Brown onu bir maç sırasında okudu.

Unutmayın, Philadelphia Eagles'ın yıldız oyuncusu AJ Brown, bir futbol maçının kenarlarında nadiren görülen davranışlar sergilerken, NFL play-off maçı hâlâ devam ediyordu.

Okudu. Bir kitap. Sıradan bir kitap, başucu kitabı değil.

Eagles'ın Green Bay Packers'a karşı 22-10 kazandığı Pazar günkü maçın ardından Brown, Jim Murphy'nin yazdığı “Inner Excellence” adlı kişisel gelişim kitabı hakkında okudukları hakkında konuştu. Kitabın mesajını şu şekilde özetledi: “Açık fikirli olun ve başka hiçbir şeyin, ne olumlu ne de olumsuz, önemli olmadığını unutmayın.”

AJ Brown'ı büyüleyen kitap.

Oyun sırasında kendini okumaya vermiş bir süperstarın görüntüsü birçok insanın kitaba ve içeriğine olan ilgisini çekti ve Inner Excellence Pazartesi sabahı Amazon'da en çok satan 1 numaralı kitap olarak listelendi. tüm türlerde ejderha romanı “Onyx Storm”un hemen önünde.

Washington eyaletinden 57 yaşındaki Murphy, kendi yayınladığı 2020 kitabına olan ani ilginin farkındaydı. Pazartesi günü verdiği bir röportajda “Bunu yayınlamanın tam zamanı” dedi. “Çünkü bugün dünyada çok fazla korku ve endişe var.”

Kitabın ana fikrinin “benmerkezciliğin karşılaştığımız en büyük zorluk” olduğunu ve bunun korkuya yol açtığını ekledi.

Kendisi de üniversitede futbol oyuncusu olan Murphy, geleneksel spor psikolojisinin ancak bu kadar ileri gidebileceğini söyledi. “Kalbinizde en büyük korkularınız ve aynı zamanda en büyük hayalleriniz vardır” dedi. “Bu yüzden kalbe ulaşmalıyız. Ve kardiyo antrenmanı performansın ve yaşamın anahtarıdır.”

Brown, “İster gol atsam, ister pas atsam, eğer alçakgönüllüyseniz utanamazsınız. Oyunda ne olursa olsun, özgür kalacağım ve özgür oynayacağım, devam edeceğim ve risk alacağım.” (O yıl yedi gol ve 1000 yard'dan fazla 67 pas yakaladı.)

Murphy, kitabın önemli bir unsuru olan dört günlük hedefi özetledi:

1. “Bu gün, sahip olduklarınızla elinizden gelenin en iyisini yapın.”

2. “Mevcut olun. Kendiniz hakkında hiçbir endişenin olmadığı ve sonuç hakkında hiçbir endişenin olmadığı bir yerde olmak.

3. “Minnettar olun. Size hediye olan, günde üç, en küçük anları arayın. Ne kadar küçükse o kadar iyi.”

4. “Rutinlerinize ve yalnızca kontrol edebildiklerinize odaklanın.”

Sezonun en düşük toplamı olan maçta sadece bir yakalaması olan Brown için uygun sözler. Hayal kırıklığının onu kitabı almaya ve belki de ipuçları aramaya yöneltip yönlendirmediği sorulduğunda şu cevabı verdi: “Hiç hayal kırıklığına uğramadım. Muhtemelen hepinizin böyle düşündüğünü sanıyordum. Hayal kırıklığına uğramadım.

Açıklama olarak şunu ekledi: “Okumayı seviyorum.”

Brown, kenarda kitap okuyan ilk atlet değil. 1993 yılında yıldız tenisçi Jim Courier, Armistead Maupin'in “Belki Ay” adlı romanını maç oyunları arasında yayımladı. O sırada “İçimden bunu yapmak geldi” dedi. “İlginç bir kitap. Okumak içimden geldi.”

Geçtiğimiz yıl Robin Lopez, bir NBA maçında saha kenarında otururken Patrick McGilligan'ın 1940'lı ve 1950'li yılların senaryo yazarlarıyla yaptığı röportajlardan oluşan “Backstory 2” kitabını okurken görüldü. En azından günün erken saatlerinde Milwaukee Bucks'tan takas edildiği için üniformalı değildi.

Şimdi AJ Brown halka açık kitapseverlerin saflarına katılıyor ve istemeden de olsa daha az bilinen bir kitaba büyük bir destek veriyor.

Merak ediyorsanız Brown'un ücretsiz tanıtımlarından yararlanan Murphy bir futbol hayranıdır. “Tarihsel olarak Seahawks hayranıydım” dedi. “Şimdi sıra Kartallarda.”