Bir Dolandırıcılık Öyküsü Olan Inventing Anna Dizisinin Oyuncularının Ağzından Dizinin Üretim Süreci

Bir gazetecinin, New York sosyetesini Alman bir mirasyedi olduğuna inandıran Anna Delvey’nin hikayesinin peşine düşmesini husus alan küçük dizi Inventing Anna’nın oyuncuları dizi hakkında konuştu. Julia Garner ve Anna Chlumsky, Inventing Anna’da oynamanın bir onur olduğunu söylüyorlar. Bakalım öteki ne diyorlar? Buyrun ayrıntılara…

Spoiler içerebilir, bizden söylemesi!

Kaynak: *****://www.buzzfeed.com/noradominick…

1. Julia Garner, Anna Delvey’in kıssasını Jessica Pressler’in haberinden bildiğini ve bir gün bu öykünün dizi yahut sinema olacağını hissettiğini söylemiş oldu.

‘Okuduğumda ben de herkes üzere çıldırmıştım. Her yerde Anna Delvey’in kıssasıyla ilgili haberler vardı lakin Jessica Pressler’ın haberi beni epeyce etkilemişti. Haberi okuduğumda bu öyküden bir proje çıkacağını anlamıştım.’

2. Julia Garner, bu rolde oynayabileceğine inanamamış.

‘Bin yıl düşünsem bu role seçileceğimi düşünmemiştim. 6 ay daha sonra haber geldi ve oynamaya başladım. Hayır diyemedim. bu biçimdesine değişik bir insanı oynayıp mükemmel bir kıssa anlatabileceğim için kendimi epey şanslı hissediyorum.’

3. Anna Chlumsky ise Jessica Pressler’ın haberini okumamış fakat onun Hustler sinemasına ilham olan yazısını biliyormuş.

‘Anna Delvey hakkındaki haberini görmemiştim ancak yıllar evvel Jessica Pressler’ın striptizciler hakkında yazdığı bir haberi okumuştum. Yzıyı okuduğumu ve ‘Bu kıssa muhakkak sinema olmalı!’ diye düşündüğümü hatırlıyorum ve o kıssa sinema oldu da. Anna Delvey’nin haberini de Jessica Pressler’ın yazdığını öğrenince fazlaca heyecanlandım.’

4. Julia Garner, Inventing Anna dizisi için klasik bir oyuncu seçmesine girmemiş. Bunun yerine, dizinin yaratıcısı Shonde Rhimes ile görüşme yapmış.

‘Direkt olarak teklif almadım lakin olağan bir oyunculuk seçmesi de değildi. Ozark dizi çekimlerindeydim ve Shonda ile tanıştım. Zoom üzerinden bir görüşme yaptık. Bu görüşmenin çabucak akabinde teklif almadım, bir süre geçti, öbür projeler önüme geldi. çabucak sonrasında Inventing Anna’nın teklifi geldi. Çok heyecanlandım. Birkaç hafta daha sonra bir de bakmışım ki peruk takmış repliklerime çalışıyorum ve Anna’yı oynuyorum.’

5. Anna Chlumsky de Shonda ve baş üretimci Betsy Beers ile görüşmüş. Anna ise dizinin takımının fazlacatan belirlenmiş olduğunu düşünmüş.

‘Genel görüşmeler sıklıkla çok açık olur ve bu süreçte taraflar birbirlerini tanırlar. Senaryoyu uçakta okudum ve fazlaca hoş olduğunu düşündüm. ‘Umarım aradıkları hanımı bulmamışlardı’ diye düşündüm. Takımda açık olduğunu düşünmüyordum. Shonda ve Betsy Beers ile tanıştım. Shonda, senaryoyla ilgili ne düşündüğümü sordu. Öyküye yaklaşımına bayılmıştım. Shonda ile çalışmak istiyordum, bilhassa de bu projede. sonrasındasında onların da beni istediğini öğrendim.’

6. Julia Garner bu diziyle alakalı en uygun şeylerden birinin Shonda Rhimes’ın yazdığı bir projenin ortasında olmak ve deneyimlemek olduğunu söylüyor.

‘Shonda kusursuz bir muharrir. Bu benim için bir onur. Shonda Rhimes’ın Anna Delvey’in öyküsünü anlatması eksiksiz bir şey. Daha yeterli bir şey düşünülemezdi. Projede Shonda olduğu için kendimi epey şanslı hissediyorum.’

7. Anna Chlumsky de Shonda Rhimes’ın güvendiği aktörler, muharrirler ve direktörlerle çalışmayı fazlaca sevmiş.

‘Daha evvel Shonda ve Shondaland projelerinde çalışmış bir küme var ve bu kümesi hayli seviyorum. Shondaland ailesine davet edilmek büyük bir onur. Daha evvelce Shonda ile çalışmış birkaç kişi tanıyorum ve onun hakkında fazlaca uygun şeyler duydum. Shonda’nın setinde insan kendini bedelli hissediyor. Her gün işe gitmeyi hayli seviyordum.’

8. Çekimlere başlamadan evvel Julia Garner gerçek Anna Delvey’i hapishanede ziyarete gitmiş ve Anna’nın ne kadar büyüleyici ve sevilesi olduğuna şaşırmış.

‘Anna’nın epeyce zeki ve büyüleyici olduğunu biliyordum zira bu biçimde olmasa bu yaptıklarını başaramazdı. Ancak bu kadar sevilesi bir insan olacağını beklemiyordum. Şen şakrak ve büyüleyici bir tanesiydi. Onda insanı kendisine çeken bir hava var. Her dolandırıcı bir biçimde karizmatik oluyor.’

9. Dizinin imalcisi Jessica Pressler, her senaryo okumasına katılmış.

Anna Chlumsky, ‘Senaryo okumalarımızda Jessica da vardı ve o dizinin yapımcılarından biri. Yaptığımız her şeyde onun da onayının olduğunu hissettim’ diyor.

10. Vivian Kent, Jessica Pressler’ın dizideki kurgu karakteriydi. Anna Chlumsy, Jessica’nın kişiliğini bu karaktere yansıtmış.

‘Jessica bizimle bir arada bulunmasına karşın bu kurgusallığı biraz korumak istedim. Öteki oyuncuların karakterleriyle bütünleşmesi üzere bir durum benim için geçerli değildi. Bu yüzden oynayacağım karakterin özü konusunda biraz daha özgürdüm.’

11. Anna Chlumsky, Jessica Pressler’ı karaktere fazlaca fazla yansıtmak istememiş.

‘Bazı oyuncular rollerini oynadıkları kişiyi birebir yansıtmak zorundalardı ancak ben değildim. Buradaki haber gerçeği yansıtıyordu bu yüzden Vivian kurgusal olabilirdi.’

12. Anna Chlumsky, Jessica Pressler’ın notlarına ve röportajlarına çalışmış.

‘Jessica’nın yazdığı her şeye çalıştım. Yayınladığı her haberi ve notlarını okudum. Çok titiz notlar almış. Araştırma takımımız notlara ve röportajlara ulaşmama hayli yardım ettiler. Vivian ve Jessica içinde beyinsel bir bağ olduğunu hissettim.’

13. Anna Delvey’nin aksanını yapabilmek için Julia Garner, Alman ve Rus aksanını öğrenmiş ve bunları bitiştirmiş.

‘Rusya’da doğup Almanya’ya taşınan bir beşerden bahsediyoruz. Lisanlara hakim olduğu için insanları kendisinin Alman olduğuna inandırmış. Lakin bununla birlikte da fazlaca uzun yıllar Almanya’da hayatış bir aileden biri üzere de konuşmuyor. Bu yüzden birinci öğrenmem gereken şey Alman aksanı oldu. Alman aksanlarında her cümlenin sonunda pes bir ses kullanılıyor. Rus aksanını da belirli bilinmeyen konuşmama katmam gerekiyordu. Anna, Avrupalı olduğu için İngilizceyi de İngiliz üzere öğrenmiş, Amerikan aksanı yoktu. Aksanımı oturturken bunu da göz önünde bulundurdum.’

14. Julia Garner, Alman ve Rus aksanlarını oturttuktan daha sonra, Amerikalı üzere konuşmayı da aksanlarına katmış. Zira Anna New York’ta yaşarken o denli konuşuyormuş.

‘New York’a taşındı ve aksanı Avrupalıydı lakin müziksel olarak Amerikalı üzere konuşuyordu. Amerikalıların konuşurken cümlelerin sonunu soruyla bitirdiğini bilirsiniz. Şayet Avrupa’ya giderse Avrupalı arkadaşlarına nazaran Amerikalı üzere konuşuyordu. Amerika’da ise Avrupalı üzere. Farklı aksanların karışımıydı.’

15. Julia Garner’a bakılırsa çekmesi en sıkıntı sahnelerden biri Anna Delvey ve Vivian’ın hapishanedeki konuşmalarıymış. Anna Chlumsky ile bir arada oynadığı için kendini fazlaca şanslı hissetmiş.

‘Anna Clumsky’nin hayranıyım. Şahane bir insan. Ekran önünde de ekranın ardında da eksiksiz biri. Onunla birlikte çalışmak ve bir arada sahne çekmek fazlaca hoştu. Mahpus sahnelerinden kimileri fazlaca ağırdı. Anna ve benim hayli derin ve duygusal konuşmalar yaptığımız mahpus sahneleri vardı.’

16. Julia Garner’ın tersine mahpus sahneleri Anna Chlumsk’nin favori sahneleriymiş.

‘Oyuncu arkadaşımın karşına geçip diyalog halinde konuşmak, bir oyuncu olarak en sevdiğim şey. Ekran önünde bu biçimde konuşmalar yapmayı hayli seviyorum, hele ki Julia Garner üzere karmaşık ve derin karakterlerde biriyle.’

17. Anna Chlumshy’nin favori Anna-Vivian sahnesi, Vivian’ın Anna’ya okuması için haberi getirdiği sahnesiymiş.

‘Anna’nın haberi okuduğu anı epey seviyorum. Seyirci olarak da o sahneyi izlemeyi epeyce sevdim. Öbür sahneleri de hayli sevdim lakin en sevdiğim Anna-Vivian sahnesi buydu.’

18. Anna Chlumsky’nin en gurur duyduğu sahne ise Vivian’ın doğum sahnesiymiş. Canlandırdığı birinci doğum sahnesiymiş ve epeyce duygusal bir anmış.

‘Bu projenin tamamından gurur duyuyorum. Lakin en gurur duyduğum anı söylemem gerekirse aklıma gelen birinci sahne, doğum sahnesi. Ekran karşısında hiç doğum sahnesi oynamamıştım. Hayat uzunluğu başımıza gelen en kıymetli anlardan biri ve çok duygusal bir an. Bu sahneyi kocamla izlemek de garipti. her insanın yaptığı işten ve Nzingha’nın çekiminden epey mutluyum.’

19. Gerçek Anna Delvey ile tanıştıktan daha sonra Julia Garner karakterine daha fazla şey katabilmiş.

‘Anna ile tanıştığımda kasvetli bir biçimden âlâ bir hale süratle geçebildiğini gördüm. Tıpkı biçimde âlâ bir biçimden berbat bir hale de birebir süratte geçebiliyordu. Bu durum pek değişikti ve karaktere bunu yansıtmam gerekiyordu. Bu epeyce kıymetli bir şeydi zira bu olmasa karakter eksik kalırdı.’

20. Inventing Anna’yı öteki üretimlerden farklı kılan şey Shonda ve muharrir takımının, karakterlerin özel hayatlarını da ekrana yansıtıp 3d karakterler yaratması.

Anna Chlumsky, ‘Vivian’ın konut hayatının da verilmesi fazlaca güzel. Çok taraflı bir karakter olarak yazılmış. Kişinin hayatında yaptığı her seçim nasıl biri olduğunu gösterir. Yaşanan her şey karakterimizi şekillendirir’ diyor.

21. Anna Chlumsky, Vivian’ın öyküsünün tamamının yansıtılmış olmasını epeyce sevmiş.

‘Söylemesi garip geliyor lakin kendimi yetişkin üzere hissettim. Çocuk sahibi olan ve bir yandan da mesleğini devam ettirmeye çalışan bir hanımın kıssasını gözardı edemezdik. Anna’nın kıssasını araştırması haricinde Vivian’ın da bir ömrü olduğunu yansıtmalıydık. İzledikçe Vivian’ın karakterinin farklı bir katmanını nazaranbileceğimi düşünüyorum.’

22. Jerry Perry, Anna Deavere, Terry Kinney ve Anna Chlumsy, sahne ortalarında tiyatro oyunları oynuyorlarmış.

‘Sahne çekilirken hepimiz profesyoneldik ve herkes yapması gerekeni yapıyordu. Ancak sahne bittikten daha sonra şakalaşıp tiyatro oyunları oynuyorduk.’

23. Anna Chlumsky, gazeteci kümesi grubunu sevdiğini söylemiş oldu.

‘Hikayenin mizahi tarafını oluşturan bu gazeteci kümesinin en sevdiğim yanı Vivian’ın gazetecilik tutkusunu öne çıkarması. Vivian da başkaları de gazeteciliği epey seviyorlar.’

24. Anna Chlumsky’nin favori sahnelerinden biri de Maud, Lou ve Barry’nin Vivian’ı koruduğu sahneymiş.

‘Maud’un Vivian’ı savunduğu bir sahne vardı. O sahneyi epeyce seviyorum zira gerçek arkadaşlığın nasıl bir şey olduğunu yansıtıyor.’

25. Dizinin finalinde Vivian’ın Anna Delvey’i önemsediğini belirttiği son sahne için Jeff Perry ve Anna Chlumsky saatlerce çalışmış.

‘İlginç bie sahneydi zira ne ben ne Jeff ne de direktör, Vivian’ın hissettiklerinin ne kadarını ekranı yansıtacağımızı bilmiyorduk.’

26. bir arada çalışan insanların içinde söylenmemiş ne kadar fazla şey kalabileceğini gösterdiği için Vivian ve Todd’un sahneleri takımın favorilerinmiş.

‘Arian sahiden hayli düzgündü. Vivian ve Todd sahnelerini hepimiz fazlaca seviyorduk. Onların sahneleri fazlaca organikti. Müelliflerimizin ve Shonda’nın işine hayran kaldım. Karakterleri ve onların içindeki bağlantıları anlayabiliyorsunuz. Bu sahneleri hayli seviyordum.’

27. Julia Garner, Anna Delvey karakterini iki yıl oynamış.

‘Bu kadar uzun vakit Anna’yı oynadığım için onunla bir bağ kurdum. Neredeyse iki yıl Anna’yı oynadım. Enteresan bir roldü.’