Avrupa pil ithalatından bağımsız olabilir

2030'a kadar Avrupa Birliği'nde (AB) gereken pillerin yüzde 90'ı da orada üretilecek. AB tarafından belirlenen bu hedef zor olmalı, Fraunhofer Sistem ve İnovasyon Araştırmaları Enstitüsü (ISI) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu imkansız değil.

Reklamcılık

Olasılık temelli modellemenin yardımıyla, Steffen Link çevresindeki ekip, AB'deki pillere olan ihtiyacın önümüzdeki yıllarda nasıl artacağını ve üretimin nasıl gelişeceğini inceledi. Çalışma Nature Energy dergisinde yayınlandı.

Karlsruhe Fraunhofer araştırmacılarının projeksiyonlarına göre, ihtiyaç muhtemelen yılda birden fazla terawatt saat olacak. Ekip, bunu kendi üretim kapasitelerinizle örtmek zorlaşıyor.

Modelleme, yerli üretimin kesinlikle ihtiyaçların yüzde 50 ila 60'ı için yeterli olacağını gösterdi. Bununla birlikte, yüzde 90'lık bir hedef, modellenen senaryoların sadece yarısında elde edildi.

Üretim kapasitesi genişletilmelidir

Avrupa Asya'dan ithalata olan bağımlılığı azaltmak istiyorsa, ilgili tarafların üretim kapasitelerinin genişlemesini hızlandırmak ve tedarik zincirleri oluşturmak zorunda kalacaklar.

Fraunhofer ISI bilim adamı ve çalışmanın ana yazarı Steffen Link, “Yeni çalışmamız Avrupa'nın iklim tarafsızlığına doğru ilerlediği ve iç üretim ve küresel rekabet gücüyle dayanıklı, sürdürülebilir pil değer zincirlerine yöneldiği bir zamanda ortaya çıkıyor.” Bunu başarmak için siyaset de gereklidir: Avrupa'nın rekabet gücünü desteklemek ve güvenli pil tedarikini sağlamak için güvenilir bir sanayi politikası gerektirir. Bu aynı zamanda otomobiller ve kamyonlar için geçerli karbondioksit filo sınır değerlerini koruyarak elektrikli araçlara olan talebin sağlanmasını da içerir.

Otomobil ve şebeke depolama için pillerin üretim kapasitelerini genişletmenin mümkün olmaması durumunda, çalışma Avrupa'nın ithalata daha da bağımlı olabileceği konusunda uyarıyor. Daha sonra Avrupa ekonomik olarak daha az rekabetçi hale gelebilir ve kararsızlaştırma ertelenebilir.

(WPL)