Artırımlar geri alınacak mı? Bakan Dönmez, 21 elektrik dağıtım bölgesinin yöneticileri ile bir ortaya geldi

Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni yılda yapılan artırımlarla bir arada neredeyse 2 kat artış gösteren ve büyük reaksiyon konusu olan elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir fiyat düzenlemesi için çalışma yapıldığını açıklamıştı.

Çalışmanın neleri kapsadığıyla ilgili detaylar netlik kazanmazken Bakan Dönmez bugün elektrik dağıtım bölgesinin üst seviye yöneticileri ile bir ortaya geldi.

görüşmede yangın, sel, sarsıntı ve ağır kış şartları üzere beklenen afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritalarının ele alınması ve son senelerda yapılan altyapı yatırımlarının konuşulması hedefleniyor.

Toplantıya, Bakan Dönmez’in yanı sıra, Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Ömer Sami Yapan, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammer Nuri Aslan, Aydın, Denizli, Muğla Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Bayramoğlu, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Lideri Ömer Faruk Gültekin, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Başşehir EDAŞ Lideri Ümit Kiler, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, Cengiz Elektrik Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Arvas veCengiz Holding İdare Şurası Lideri Mehmet Cengiz, Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Genel Müdürü Uğur Yüksel, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Necmi Odyakmaz, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Lideri Nihat Özdemir, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Lideri Hikmet Sezer ve öbür elektrik dağıtım şirketlerinin temsilcileri, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Lideri Kıvanç Zaimler ve fazlaca sayıda ELDER üyesi katıldı.

yatırım tavsiyesi içermez