3600 ek gösterge için ikinci toplantı bugün

Yüz binlerce kamu çalışanının merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç devam ediyor. Birinci toplantısını 16 Şubat’ta Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığının konut sahipliğinde yapan 3600 Ek Gösterge Komitesi, bugün ikinci kere toplanacak.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alim’in başkanlığında ve Bakanlığın mesken sahipliğindeki ikinci toplantıya, Memur-Sen idaresinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı İşçi ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

HANGİ BAŞLIKLAR ELE ALINACAK?

görüşmede, Hükümet ve Memur-Sen yetkilileri, 3600 ek göstergenin verileceği takım ve unvanlara dair müzakerelerini sürdürecek.

Memur-Sen Genel Lider Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul yaptığı açıklamada, ek gösterge uygulamasının, memur maaşı, kamu emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde bir hesaplama usulü olduğunu söylemiş oldu.

Ek gösterge sayılarının takım, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterdiğini belirten Tonbul, ek göstergenin yüksek olmasının emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması manasına geldiğine dikkati çekti.

Kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge ve göstergelere ilişkin düzenlemenin bir an evvelce yasalaşmasını beklediğini vurgulayan Tonbul, şu biçimde konuştu:

“Kamuda ek göstergeler takım unvanı, derece ve eğitim durumu prestijiyle düzenlenmiştir. Bu doğrultuda, düzenlemede polis memurlarında derece ve ikili eğitim durumu ayrımının, hemşire ve imam-hatiplerde derece ve üçlü eğitim durumu ayrımının devam edip etmeyeceğini merak ediyoruz? tıpkı vakitte, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesiyle genel idari hizmetler sınıfı, göstergesiz memurlar, yöneticiler, avukatlar ve teknik hizmetler sınıfındaki çalışanların da ek göstergelerinin bir daha düzenlenmesi gerekecek.

Memur-Sen olarak taleplerimiz hazır. Hükümetten, düzenlemenin kapsam ve içeriğine dair teklifini açıklamasını bekliyoruz. Hükümetin teklifinin akabinde ek göstergelere dair taleplerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Sürecin hızlanmasını ve düzenlemenin söylendiği üzere mayıs ayında TBMM gündemine gelmesini bekliyoruz.”

yatırım tavsiyesi içermez