Yeni Apple TV+ Dizisi Severance’ı Bir Çırpıda İzlemeniz İçin 17 niye

2022 Oscar Töreni’nde En Yeterli Sinema Mükafatı ile konuta dönen Coda da dahil olmak üzere, son vakit içinderın süper imallerine konut sahipliği eden Apple TV+ platformunun yeni göz bebeği Severance dizisini izlemeniz için sebepleri sunuyoruz. Bu yeni Apple TV+ dizisi Severance’ın ne olağanüstü bir dizi olduğunu çabucak hemen fark etmediyseniz, sizi şu biçimde alalım! ????

Kaynak: *****://www.buzzfeed.com/feynman12/se…

1. Apple TV+, Netflix’in tüm dönemi bir anda yayınlama modelini takip etmese de, tüm kısımları yayınlanan Severance, sıradaki diziniz olmaya hazır.

Bilimkurgu ve gizem çeşidindeki dizinin birinci dönemi, her kısmı yaklaşık 50 dakika olan 9 kısımdan oluşuyor.

2. Severance, olağan dışı ve ilgi alımlı hususuyla öne çıkıyor.

Dizinin yarattığı distopik dünyada, çalışanların beyinlerine, şahsi ve mesleksel şuurlarını birbirinden ayıran çipler yerleştiriliyor. Çalışanlar, ofise geldiklerinde şahsi anılarını unutarak işlerine odaklanıyor, ofis çıkışında ise iş anılarını unutarak şahsi hayatları ile ilgileniyorlar.

3. Dizide, gizem, güldürü ve bilimkurgu üzere çeşitli cinsler iç içe geçiyor.

Severance’da ‘tür bükülmesi’ biçiminde isimlendirilen durum kelam konusu. Dizide, asıl tıp olan bilimkurgunun yanı sıra, izleyiciyi kimi birtakım güldüren ofis güldürüsü, toplumsal toplum eleştirisi ve ruhsal tansiyon çeşitleri de hakim.

4. Dizinin aldığı yorumlar sıklıkla olumlu ve puanı pek yüksek.

IMDb puanı 8.7 olan dizinin Rotten Tomatoes puanı %98. Metacritic puanı ise 100 üzerinden 83. Yani, Severance çoğunluğun beğenisini kazanmış üzere görünüyor!

5. Ana fikir, yaratıcı Dan Erickson’ın, kendisini işle ilgili fikirlerden uzaklaştıracak bir yol hayal etmesiyle ortaya çıktı.

Erickson fikriyle ilgili, ‘Los Angeles’a birinci taşındığımda bir dizi ofis işim vardı. Bunlardan birinde kendimi, günün sonuna ışınlamak istemiştim. Önümüzdeki sekiz saati hayatımdan çıkarmak istiyordum. ‘Bu, berbat bir dilek’ diye düşündüm. Daha fazla vakit istemeliydik, daha az değil,’ açıklamasında bulunuyor.

6. Dizinin oyuncu takımında, Adam Scott, Britt Lower, Zach Cherry ve John Turturro bulunuyor.

beraberinde, Christopher Walken ve Akademi Ödüllü Patricia Arquette dizi grubuna eşlik ediyor.

7. Severance, Christopher Walken’a dizi dalındaki en büyük rolünü bahşediyor.

Walken daha evvel 2021’de The Outlaws dizisinde rol almıştı, lakin dizi küçük kitlesinin haricinde fazla ilgi görmedi.

8. Severance’ın direktör koltuğunda ünlü oyuncu Ben Tarzlar oturuyor.

Çoğunlukla Tropic Thunder ve Zoolander üzere eğlenceli üretimlerde imzası bulunan Tarzlar, daha evvel 2018 yılında Escape at Dannemora isimli itibarlı HBO dizisini yönetmişti.

9. Dizinin birinci birkaç dakikasında, Lumon Şirketi’nin genel merkezini görüyoruz. Enteresan bir dizayna sahip olan bina, New Jersey’de bulunan Bell Labs Holmdel Kompleksi.

Enteresan ve şahane bir dizayna sahip olan kompleks, Architectural Digest tarafınca New Jersey’deki en ikonik bina unvanına sahip.

Ben Stiller’ın binayı ziyaret ettiği ana buradan ulaşabilirsiniz ????

10. senelerca bilinmezlik ortasında çürümeye bırakılan Severance’ın senaryosu, BloodList’in imale konmayan en âlâ senaryolar listesine girdi.

2017’de Ben Stiller’ın dikkatini çeken Severance senaryosu için yeşil ışık 2019’da Stiller’ın baş üretimci ve direktör olduğu Apple TV+ tarafınca yakıldı.

11. Ben Tarzlar senaryo ile birinci sefer 2017 yılında, üretim şirketine bir yazı örneği olarak gönderildiğinde karşılaştı.

Yazı meselai okuyan Tarzlar, bunun bir dizi haline getirilmesi gerektiğini düşündü.

12. Çok sevilen birkaç fantezi, bilimkurgu ve distopik eser senaryoya ilham verdi.

Diziye ilham kaynağı olan eserler içinde, Charlie Kauffman’ın sinemaları, Brazil, The Truman Show, Office Space, The Matrix ve Samuel Beckett’in Godot’u Beklemek isimli absürt oyunu yer alıyor.

13. Dizinin ayrılmaz bir kesimi olan müziklerinin gerisinde bestekar Theodore Shapiro yer alıyor.

Spy, Bombshell, A Simple Favor, Last Christmas ve en son Jessica Chastain’in Oscar kazandığı The Eyes of Tammy Faye üzere birfazlaca ünlü ve ödüllü sinemada Shapiro’nun imzası bulunuyor.

14. Bayan Casey, Lumon’un sağlıklı hayat yöneticisi ve çalışanlar için şirketteki tek konforlu durak.

Casey’in işinin tabiatı, ofisinde bulunan ve dış dünyadan insan olmayan tek organizma olan bir ağacın varlığıyla sembolize ediliyor.

15. Ben Tarzlar senaryoyu birinci okuduğunda, baş karakter Mark Scout rolü için Adam Scott’tan öbür bir isim düşünmedi.

Scott, işyeri ile Mark’ın şahsi hayatı içinde ustaca geçişler yapabiliyor.

16. Severance’ın kalbinde, sık duyulan fakat nadiren uygulanan iş-yaşam istikrarı kavramı yer alıyor.

Dizi, iş-yaşam istikrarı konusundaki tartışmanın her iki tarafına da odaklanırken, şahsi ve profesyonel ömrü keskin bir çizgi ile ayırıyor.

17. Severance’ın birinci dönemine gelen olağanüstü reaksiyonların akabinde Apple TV+, dizinin ikinci dönemi için hazırlıklara başladı.

Biz de ikinci dönemi şimdiden heyecanla bekleyeceğiz.