Virginia McCaskey, 102, Chicago Bears'ın sahibi ve ahır koğuşu öldü

Chicago Bears'ın uzun zaman sahibi ve takımı oluşturan ve NFL'nin kurucu babalarından biri olan George Halas Sr.'nin kızı Virginia Halas McCaskey Perşembe günü öldü. 102 yaşındaydı ve 1920'lerde tüm hayatını takımda geri döndürmüştü.

Web sitelerinde ölümlerini açıklayan Ayılar, nerede öldüğünü veya nerede öldüğünü belirtmişlerdi.

Bayan McCaskey onlarca yıl boyunca hemen hemen her ayı oyununu ziyaret etti. Ayıların dokuz lig şampiyonluğundan sekizini yaşadı (ilk şampiyonası 1921'de doğmadan önce ve takım stalleyler atandığında) ve Ocak 1986'da tek Super Bowl şampiyonasını yaşadı.

1983'te ölen Red Grange, Bronko Nagurski, Dick Butkus ve Walter Payton ve babasını içeren bir liste olan Pro Futbol Onur Listesi'ne dahil edilen düzinelerce ayı oyuncusuyla tanıştı.

Bayan McCaskey, karargahını ilk sırada NFL tarihine hiç getirmedi.

“Sahip olduğum tüm olasılıklar, sahip olduğum tüm ayrıcalıklar, gördüğüm tüm mucizeler – sadece çok minnettarım,” dedi “Pazar günleri bir ömür boyu”, 2019'dan bir belgesel NFL'nin 100'ü kutlandı. “Daha iyi bir hayat hayal edemiyorum.”

Oyunlar sırasında sahibinin süitini işgal ederken, 2003 yılında bir günlük hayran olarak kök saldı. , Green Bay Packers, kayıp.

Komisyon üyesine, 1930'lardan ve 40'lardan itibaren Great Green Bay geniş alıcısına atıfta bulunarak, “Don Hutson'un Packers'tan emekli olmasını uzun süre bekledim.” Dedi. “Şimdi Brett Favre'nin emekli olmasını bekleyemem.”

Bir bakıma, Bayan McCaskey rastgele bir sahibiydi. Küçük kardeşi ve sadece kardeşleri George (kupalar) Halas Jr., 1950'den beri kulüpte çalışan ve 1963'te takım başkanını terfi eden takımın varisiydi. Ancak 1979'da 54 ile kalp krizinden öldü.

George Hala'nın Sr. 1983'te öldüğünde, Bayan McCaskey bir güvende tek oyu aldı. Ayrıca torunlarının her birine takımda aynı hisse verdi. George Halas Jr.'ın ilk karısı Therese, daha sonra iki çocuğunun Ayılar 1981'de yeniden düzenlendiğinde diğer torunlarla aynı korumayı almadığını iddia etti. 1987'de bir emlak yargıcı yeniden yapılanmayı doğruladı.

Ayrıca 1987'de Therese Halas, nispeten genç öldükten sonra 54 yaşında zehirlenip zehirlendiğini belirlemek için kocasının cesedini çıkarmıştı. Adli doktorlar, iç organlarının kaldırıldığını ve mahkeme belgelerine göre talaş ile değiştirildiğini buldular. Organları olmasaydı, adli doktor öldüğünde ilaç mı yoksa zehir mi olduğunu belirleyemedi.

Ancak kocası ve 11 çocuğu Bayan McCaskey, ayıları önemli bir hanedana dönüştürdü. 1983'te ekibin ana sahibi olarak devraldığında, kocası Ed McCaskey, George Jr. Bayan McCaskey, en büyük oğlu Michael'ı, daha sonra kulübün başkanı ve genel müdürü Harvard Business School'da profesör atadı. 1999'da başkan oldu ve kardeşi George 2011'de başarılı oldu. (Michael McCaskey 2020'de kanserden öldü.) Diğer iki oğlu, Brian ve Patrick McCaskey, takım için başkan yardımcısı olarak çalışıyorlar.

“Kaçınmaya çalıştığım kelime gurur duyuyor çünkü mirasım nedeniyle bu pozisyondayım,” dedi Bayan McCaskey bir röportajda. “Kazanmak için hiçbir şey yapmadım. Hala bir erkeğin dünyası olduğunu düşünüyorum ve benim kadar dahil olduğum için çok minnettarım. Bu büyük bir ayrıcalık ve hayal kırıklığına uğratmadığımdan emin olmalıyım. “

Virginia Marion Halas McCaskey, 5 Ocak 1923'te 1966'da ölen Bay Halas ve Minnie Brerese Halas'ın en eski çocuğu Chicago'da doğdu. O zamana kadar, Bay Halas zaten bir futbolcu ve koç olarak adını almıştı ve hatta 1919'da New York Yankees için kısa bir süre oynamıştı. Ertesi yıl, şirketin futbol takımı Staleys'e liderlik etmek için Illinois, Decatur'daki AE Staley Food nişastası üreticisi tarafından işe alındı.

Bu yıl Staleys yeni kurulan Amerikan Profesyonel Futbol Derneği'ne katıldı ve Bay Halas, Lig'in açılış toplantısında Ohio, Canton'daki bir araba satıcısıyla katıldı. Staleys, tek sezonunda Decatur 10-1-2'de gitti ve 14 takım liginde ikinci oldu. Ertesi yıl Staleys, Lig Şampiyonasını kazandıkları Chicago'ya taşındı.

1922'de Bay Halas ve Edward (Hollandalı) Sternaman takımı satın aldı ve Bears olarak yeniden adlandırdı. Ligin de yeni bir adı vardı: Ulusal Futbol Ligi. Dokuz yıl sonra, 1931'de Bay Halas, Bay Sternaman'ı 38.000 ABD Doları karşılığında satın aldı.

Medya hukuku işlemleri ve yedi haneli sponsorluk önünde yıllar içinde, özellikle depresyon sırasında Ayılar, çok sayıda profesyonel ekip olarak finansal olarak savaştı.

“Ne zaman büyüdüğümü bilmiyordum, ancak 20'li yılların sonlarında ve 30'ların başında zor yıllar vardı,” dedi Bayan McCaskey. “Babam Chicago Ayıları vardı, ama aynı zamanda ticari bir çamaşırhanenin sahibinin bir parçasıydı, gayrimenkulde çalıştı, hatta araba satmaya çalıştı. Sık sık “hayatta kalma” kelimesini kullanıyorum çünkü ilgilendi. “

Virginia genç yaşta babasının futbol sahasındaydı. Bir yürümeye başlayan çocuk olarak, o zamanın önde gelen oyuncusu Red Grange tarafından düzenlenen bir barnstorming turuna ayı aldı. 1939'da, 16 yaşında, babasının ayıları yönetmesine yardımcı olabilmesi için kurumsal yönetimi okumak için Philadelphia'daki Drexel Üniversitesi'nde yazdı. Orada Drexel'deki futbol, beyzbol ve basketbol koçu amcası Walter Halas ile yaşadı.

Philadelphia'da, daha sonra Pennsylvania Üniversitesi'nde bir öğrenci olan Ed McCaskey ile tanıştı. Çift, 1943'te Bay McCaskey, İkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'daki ABD Ordusu'na gitmeden önce evlendi. 2003'te ölümüne kadar 60 yıl boyunca 83 ile evlendiler.

Oğulları Patrick, George ve Brian'a ek olarak, Bayan McCaskey diğer altı çocuk, Ellen Tonquest, Anne Catron, Edward McCaskey Jr. ve Mary, Richard ve Joseph McCaskey; 21 torun; 40 büyük -büyük çocuk; ve dört ilkel çocuk. En büyük ikinci oğlu Timothy 2011 yılında öldü.

Bayan McCaskey hayatını babasının mirasını giymek için geçirse de, çocuklarının ayılara sahip olmaya devam edip etmeyeceği belirsiz.

“Her zaman oyuncularımızın ve antrenörlerimizin bugün Ulusal Futbol Ligi'nin ilk takımları ve başlangıçları hakkında biraz düşünmelerini umuyorum.” Dedi. “Babam için çok önemliydi. Bu onun hayatıydı ve onun için önemli olan her şey benim için otomatik olarak önemliydi. “