Rıhtım
Active member
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dövizdeki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir ölçü düşen ulusal gelirimizi en kısa müddette trilyon doların üzerine çıkaracağız.” sözlerini kullandı.
Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin 109 milyar dolar düzeyinde olduğunu, süreci tamamlanan süreçlerle 115 milyar doların üzerine çıkacağını söylemiş oldu.
EKONOMİST İBRAHİM TURHAN ACI TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusal gelir açıklamasını ekonomist İbrahim Turhan toplumsal medya hesabından kıymetlendirdi. Turhan, “Acı gerçek: Türkiye’nin ulusal gelirinin (gayrisafi yurtiçi hasılasının) dünyanın toplam geliri (küresel üretim) ortasındaki hissesi; 2012-2015 senelerındaki ortalama seviyesi olan yüzde 1,185 oranında sabit tutulabilseydi; 2021’de ulusal gelirimiz hakikaten 1 trilyon USD’den çok olacaktı” sözlerini kullandı.
Turhan, “Milli gelir nasıl 1 trilyon ABD dolarının üzerine çıkar? formunda sorduğu sorunun yanıtını,
* 2021’de yıllık ortalama döviz kuru #usdtry 6,30’un altında olsaydı
* 2021’de ulusal gelirimiz yüzde 35 daha fazla olsaydı
* Türkiye’nin global üretim ortasındaki nazaranli hissesi 2012-2015 içindeki seviyede tutulsaydı
formunda cevapladı.
Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin 109 milyar dolar düzeyinde olduğunu, süreci tamamlanan süreçlerle 115 milyar doların üzerine çıkacağını söylemiş oldu.
EKONOMİST İBRAHİM TURHAN ACI TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusal gelir açıklamasını ekonomist İbrahim Turhan toplumsal medya hesabından kıymetlendirdi. Turhan, “Acı gerçek: Türkiye’nin ulusal gelirinin (gayrisafi yurtiçi hasılasının) dünyanın toplam geliri (küresel üretim) ortasındaki hissesi; 2012-2015 senelerındaki ortalama seviyesi olan yüzde 1,185 oranında sabit tutulabilseydi; 2021’de ulusal gelirimiz hakikaten 1 trilyon USD’den çok olacaktı” sözlerini kullandı.
Turhan, “Milli gelir nasıl 1 trilyon ABD dolarının üzerine çıkar? formunda sorduğu sorunun yanıtını,
* 2021’de yıllık ortalama döviz kuru #usdtry 6,30’un altında olsaydı
* 2021’de ulusal gelirimiz yüzde 35 daha fazla olsaydı
* Türkiye’nin global üretim ortasındaki nazaranli hissesi 2012-2015 içindeki seviyede tutulsaydı
formunda cevapladı.
Acı gerçek:
Türkiye’nin milli gelirinin (gayrisafi yurtiçi hasılasının) dünyanın toplam geliri (küresel üretim) içindeki payı; 2012-2015 yıllarındaki ortalama düzeyi olan yüzde 1,185 oranında sabit tutulabilseydi;
2021’de milli gelirimiz gerçekten
1 trilyon USD’den fazla olacaktı
— Ibrahim M. Turhan (@ibrahimmturhan2) August 24, 2021
Milli gelir nasıl 1 trilyon ABD dolarının üzerine çıkar?
2021’de yıllık ortalama döviz kuru #usdtry 6,30’un altında olsaydı
2021’de milli gelirimiz yüzde 35 daha fazla olsaydı
Türkiye’nin küresel üretim içindeki göreli payı 2012-2015 arasındaki düzeyde tutulsaydı
— Ibrahim M. Turhan (@ibrahimmturhan2) August 24, 2021