Trump bize tarifeler: “Tim Cook ile konuşuyorum”-ve esnek

Apple yüzde 2,21 oranında artı, piyasa değeri yine üç trilyon ABD dolarından fazla: Trump “tarifeleri” etrafındaki Chaost günleri iPhone üreticisi için sona eriyor mu? Muhtemelen hayır, çünkü ABD Başkanı sadece 90 günlük ceza çekiçinin Çin'e karşı askıya alınmasını ifade etti. Bununla birlikte, Trump şimdi gazeteciler hakkında yorum yaptı ve ayrıca Apple patronu Tim Cook'dan bahsetti.

Trump esnektir, ancak bu konuda zor kalır

İstisnaların ne kadar süre uygulanması gerektiği sorulduğunda ve hangi ürünler için Trump, otomobil şirketlerinin diğer bileşenlere geçmesine nasıl yardımcı olabileceğine bakar. “Biraz zamana ihtiyaçları var çünkü onları burada yapacaklar.” Trump Apple'a “çok esnek bir insan” olduğunu söyledi. “Fikrimi değiştirmiyorum, ama esnekim. Bazen sadece bir duvarınız olamaz, bazen onun altında, altında veya üstünde dolaşabilmelisin.”

Bu yüzden Apple ile ilgili olarak “gelebilecek şeyler” mümkündür. CEO Tim Cook ile konuştu ve “son zamanlarda yardım etti” – Trump'ın görünüşe göre 90 gün boyunca tarifelerin askıya alınması anlamına geliyordu. “Kimseye zarar vermek istemiyorum.” Bununla birlikte, nihai hedefi “ülkeyi büyük yapmak” idi – bu aslında en önemli malların üretimini Amerika Birleşik Devletleri'ne geri getirmek anlamına geliyor, Amerika Birleşik Devletleri'ne 1970'lerden beri Çin veya Meksika gibi ülkelere yavaş yavaş kaybeden.

Cook bir koz fısıltısı olarak kabul edilir

Cook'un Trump ile ne tartıştığı bilinmiyor-Apple CEO'su ABD Başkanı ile iyi bir bağlantıya sahip olmalı. Apple patronu geçmişte ABD'nin Apple için giderek daha önemli bir üretim yeri olduğunu vurgulamıştı. Bununla birlikte, sorun, bu nispeten basit ve yorucu işler için yerli tedarik zincirinin ve gerekli işçilerin eksikliğidir – bu yüzden otomasyonun kullanılması gerekir.

Bununla birlikte, Apple nispeten kısa sürede Hindistan'da kapasite oluşturmayı başarmıştı. Bu arada, her beşinci iPhone, esas olarak Çin bileşenlerinden de olsa alt kıtada üretilir. Apple'ın kendisi resmi olarak gümrük kaosuna yorum yapmadı, ancak lojistik oynadı.

(BSC)