The Batman Sinemasının Harika Bir İmal Olmasının Arkasındaki Kamera Gerisi Gerçekleri

Geçtiğimiz hafta vizyona giren The Batman, izleyenleri hayal kırıklığına uğratmadı. Sinemanın kamera ardındaki gerçekleri öğrendiğinizde hayranlığınızın bir kat daha artacağına eminiz.

Lakin uyaralım; bu içerik The Batman hakkında spoiler içeriyor.

Kaynak: *****://www.buzzfeed.com/natashajokic…

19. Sinemadaki Riddler ve Batman karakterleri, Paul Dano ve Robert Pattinson düşünülerek yazıldı.

Direktör Matt Reeves, Robert Pattinson’ı 2017 imali Good Time sinemasında izledikten daha sonra, onun canlandıracağı bir Batman karakteri üzerinde çalışmaya başladı. Reeves, bu planı Pattinson’a bile istişareden başında yaptı.

18. Kostüm dizayncısı Jacqueline Durran’ın eBay’de bulduğu Riddler kostümünün maskesini Paul Dano seçti.

Bu kostüm, ABD Ordusu’nun kışın savaşlarda giydiği maskeli asker kıyafetiydi. Ayrıca sinemada gördüğümüz şeffaf gözlüğü bulmadan evvel Dano yüzlerce gözlük denedi.

17. Riddler ile Batman’in Belediye Binası’nda manzaralı konuştuğu sahne 200’den çok kere çekildi.

Deneme çekimlerinin birçok Paul Dano’nun isteği üzerineydi. Dano, telefonu ile bir arada ses geçirmez bir odadaydı ve Riddler’ın repliklerinde pek epey varyasyon denedi.

16. Sinemadaki Belediye Binası’nın içi aslında Kuzey Londra’da özel imal bir setti.

Iceberg Lounge, Londra’da evvelden bir gazete fabrikası olan gerçek bir gece kulübü. Gotham’ı yaratmak için kullanılan gerçek yerler ise büyük ölçüde Birleşik Krallık ve Chicago’daydı.

15. Çekimlere başlandıktan iki ay daha sonra, Robert Patinson’ın korona testinin olumlu çıkmasıyla sete orta verildi.

Bu iki aylık süreçte, sinemanın yaklaşık dörtte biri çekilmişti. Sete geri dönüldüğünde, kalabalık sahnelerin çekimleri CGI ile tamamlandı. Bunun haricinde, çekimlerde büyük ölçüde değişiklik yapılmadı.

14. Direktör Reeves, bir röportajında Bruce Wayne karakterini yazarken Kurt Cobain’den ilham aldığını söylemiş oldu.

Sinemadaki Bruce Wayne üzerinde Kurt Cobain’in büyük bir tesiri vardı. Reeves, sinemanın birinci sahnesini yazarken Nirvana’nın Something in the Way müziğini dinliyormuş. O anda, kendi yarattığı Bruce Wayne’in evvelkilerden daha karamsar ve içine kapanık bulunmasına karar vermiş, tıpkı Kurt Cobain üzere. Reeves’e bakılırsa, Bruce, trajik geçmişinin tesirini hala ortasında barındırmalıydı.

13. Gerçek hayattaki Zodiac katili ise, Riddler için ilham kaynaklarından bir tanesiydi.

Reeves bu mevzuda, ‘Zodiac katilinin seçtiği kostüm, Batman’in kostümüne benziyor. Temelde, siyahlara bürünmüş ve göğsünde bir nişanla dolaşan bir adamdı. Birinin bu cinayetleri işlediğini düşünmek fazlaca feciydi. Ve düşündüm ki, tahminen Riddler’ın aksiyonları bu katilin yaptıklarının bir yineı olabilirdi.’ diyor.

12. Robert Pattinson, seçmelere Val Kilmer’ın Batman Forever sinemasındaki kostümüyle katıldı.

Reeves ise, Pattinson’a ‘Rob göğüs uçlarıyla seçmelere katıldı’ kelamlarıyla takıldı.

11. Pattinson, Val Kilmer’ın Batman kostümünün bilakis, kendi kostümünün ortasında boynunu hareket ettirebiliyor.

Kostüm dizayncıları, Vietnam Savaşı’ndaki askerlerin kıyafetlerinden ilham alarak, daha yeterli savaşmasına müsaade verebilen bir kostüm tasarladı.

10. Batmobile’ın sinemadaki birinci sahnesi, Stephen King’in romanı Christine’den esinlenilmiş.

Christine, şeytani bir ruh tarafınca ele geçirilmiş bir arabayı husus alıyor.

9. Zoë Kravitz, çekim sırasında kedilerin denetiminin epeyce sıkıntı olduğunu söylemiş oldu.

Hoş oyuncu, ‘Çekim sırasında denetim edilmesi en sıkıntı şey, kedilerdi. Kamera önünde çılgınca şovlar yapıyorduk ve her şey yolundaydı, lakin bir kedinin tek bir yerde kalmasını sağlamak imkansız!’ kelamlarıyla yaşadıkları zorlukları aktardı. Kravitz, kedilerle kamera karşısına çıktığı anları ‘kedi zamanı’ olarak isimlendirdi.

8. The Batman’in kamera ardında, biroldukça tanıdık isim bulunuyor.

Up, The Incredibles ve Doctor Strange’deki çalışmaları ile tanınan Michael Giacchino ve Dune sinemasındaki çalışmasıyla Oscar adayı olan imaj direktörü Greig Fraser bu isimlerden kimileri.

7. Barry Keoghan’ın Joker’i aslında sinemanın birinci sahnelerinde yer alacaktı.

Batman, Riddler’ın bir daha sonraki atılımını bulmak için Joker’den yardım isteyecekti. Bu sahne çekildi, fakat sinemadan çıkarıldı. Final versiyonunda gördüğümüz Riddler ve Joker’in sahnesi de neredeyse kesilecekti.

6. Barry Keoghan’ın, sinemada Gotham polis memuru Stanley Merkel rolünde yer alması bekleniyordu.

Hatta, Keoghan’ın gerçek rolünün mümkün olduğunca kapalı tutulması için geçersiz sahneler çekildi.

5. Bir kabahat işvereni bulunmasına karşın, Penguin’in sinemada yapmasına müsaade verilmeyen tek şey puro içmesiydi.

Karakteri canlandıran Colin Farrell, stüdyo kısıtlamalarını ‘Bir puro için epey savaştım. Bir kademede, ‘Puroyu yakmadan alabilirim! Bırakın da yalnızca elimde tutayım!’ diye yalvardım bile.’ kelamlarıyla anlattı.

4. Penguin makyajıyla tanınmaz bir hal alan Farrell, dışarıya bu makyaj ile çıktı ve kimse onu tanımadı!

Starbucks’a bile Penguin görünüşüyle giden Farrell, yalnızca birkaç kişinin onu merakla süzdüğünü söylemiş oldu.

3. Birinci sahnede, çeteye yeni katılan bir genç gördük.

Bu genç çocuk, Batman’in üçüncü Robin’i olan Tim Drake. Tim Drake, Jay Lycurgo tarafınca canlandırıldı.

2. Selina’nın harika uzun tırnaklara sahip olması, Zoë Kravitz’in fikriydi.

Sokağa çıkma yasağı sırasında manikür yaptıramayan Zoë, bir gün Matt Reeves’i arayarak, karakterinin pençeye benzeyen, muhteşem uzun ve ojesiz tırnaklara sahip olması gerektiğinden bahsetmiş.

1. Reeves’in en sevdiği Batman çizgi romanlarından biri olan Batman: Year One’da, Catwoman, Falcone’un yüzünü çiziyor.

Sinemanın atıfta bulunduğu başka kıymetli çizgi romanlar The Long Halloween ve Ego.