The Batman Sinemasının Berbat Adamı Penguen’i Canlandıran Colin Farrell Sinema Hakkındaki Soruları Cevapladı!

The Batman sinemasında makus adam Penguen’i canlandıran ünlü oyuncu Colin Farrell hayli özel açıklamalarda bulundu.

Colin Farrell röportajına gelin birlikte bakalım!

Rol teklifi nasıl geldi?

Colin Farrell: Menajerim aradı ve The Batman’in yapılmakta olduğunu bilip bilmediğimi sordu. Bir daha sonraki Batman sinemasını Matt Reeve’in yöneteceğini ve benimle Penguen rolü için konuşmak istediklerini söylemiş oldu, ki bunun niyeti bile beni hayli heyecanlandırdı.

Bu karakterin ve Matt’in kıssa yaklaşımının hangi istikameti seni projeye çekti?

Colin Farrell: Oyunculuk benim mesleğim lakin bununla birlikte içimde hâlâ hayatta ve sağlıklı olan, vakit zaman cümbüşün rahatlığını arayan devasa bir çocuk var. Ve bir daha de bir erkek olarak bu çocuğun küçüklüğünde ya da ergenliğinde sevdiği şeylere de ilgi duyuyor. Ayrıyeten, ben, Adam West’in Batman ve Burgess Meredith’in de Penguen’i canlandırdığı televizyon dizisini izleyerek büyüdüm. Bunun yanı sıra, Tim Burton’ın birinci Batman’ini, Penguen rolünde Danny DeVito’yu ve Kedi Bayan rolünde Michelle Pfeiffer’ın yer aldığı daha sonraki Batman’i [Geri Dönüyor] de sevdim. Bu yüzden haberi duyduğumda, Penguen kadar ikonik bir karakteri hayata geçirme, bu biçimde bir karaktere yaklaşabilme kanısı beni epeyce heyecanlandırdı. Matt Reeve’in çalışmalarını ‘Cloverfield’ ve ‘Let Me In’den ve daha sonra Ape sinemalarından biliyordum. Matt olağanüstü bir sinemacı. O, sahiden de fedakarca dehayı ticari cümbüş anlayışıyla birleştiren seçkin sinemacılardan biri. Ve kitleler için sinemalar yapıyor ama bunu yaparken rastgele bir duygusal ya da ruhsal zeka ya da özgünlükten ödün vermiyor. Bu yüzden projeyi duyduğumda hayli memnun oldum. daha sonra senaryoyu okudum ve Matt’le buluştum.

Bu sinema, Batman’in, tabir yerindeyse, mesleğinin birinci vakit içinderında geçiyor; ötürüsıyla, Penguen, daha doğrusu Oz için de birebiri kelam konusu. Bu durum sana karakterin daha evvel sinemada görmediğimiz bir versiyonunu sunma fırsatı tanıdı.

Colin Farrell: Evet. Yani sinemada Penguen olarak anılıyor fakat senaryoda bu takma isimden haz etmediği bilhassa açıkça söz edilmiş. çabucak hemen somutlaştırdığı bir şey değil. Ona hakikat adım atmış değil. Bunu hiç benimsiyor mu bilmiyorum. Ahenk sağladığı ve kabul ettiği bir şey olup olmadığını bilmiyorum zira bunun insanlarda kaygı uyandırabileceğini anlıyor. Fakat burada Oz olarak var ve yükselişte olan biri; en azından kendini bu biçimde görüyor. Bir hata örgütü ortasında çalışıyor lakin örgütün zirvesinde değil. Yani aslında John Turturro’nun oynadığı doruktaki adam Falcone’a yakın fakat sağ kolu olup olmadığından emin değilim. O denli olmasa bile, sağ kolu olmaya pek yakın. Matt’le yaptığım konuşmalara göre, Oz kendi endişeleri ve umutları, kendini başarılı kılma konusunda ruhunun derinliklerinde yanan hırsları olan karmaşık bir karakter. Çok mütevazi kökenlerden geliyor. Derin bir hırsı olup şiddet dünyasında yaşayan herkes üzere o da tehlikeli. Sanırım tehlikeli bir adam.

O denli göründüğü kesin. Karakteri fizikî olarak bulma konusundan biraz kelam edebilir misin? Sinemada olağanüstü görünüyorsun.

Colin Farrell:
Mike Marino makyaj üzerinde çalışıp yüzü tasarladığında, Oz’un yüzü şimdi ortaya çıktı. Bunun dışında, senaryo, ayrıyeten daha sonrasında Matt’le Oz’un art öyküsü ve muhtemelen nereye yanlışsız gittiği hakkında konuşmalarımız yardımıyla karakterle ilgili her şey benim için inanılmaz heyecan verici birer ihtimal haline geldi. Senaryoyu birinci okuduğumda, içine nasıl gireceğimden ya da onunla ne yapabileceğimden emin değildim. Lakin dediğim üzere Matt’le konuşmalarımız ve akabinde Mike Marino’nun yaptığı olağanüstü işi görür görmez Oz çabucak canlandı.

Aksanı ve sesi de. Ses, performansını nasıl etkiledi, ortasında o sesi nasıl buldun?

Colin Farrell: Şu ana kadar yedi ya da sekiz sinemada bir arada çalıştığım bir aksan koçum var. İsmi Jessica Drake ve olağanüstü biri. O benim başımın belası, ancak bu biçimde olması için para alıyor (Gülüyor). Bana ayırdığı vakit, gösterdiği ilgi için, ayrıyeten yaptığımız aksan çalışması için ona fazlaca minnettarım. Bence aksanın başarılı olması için aksan koçunun birlikte çalıştığı bireyde neyle karşı karşıya olduğunu bilmesi gerekiyor; mevzu yalnızca sesler ve diyalekt değil. Karakterin sosyoekonomik art planını, kişinin duygusal ve ruhsal art planını da araştırıyorlar —çünkü hepimiz yalnızca coğrafik olarak büyüdüğümüz yerin kararı olan sesler değiliz. Bu, bir aksanın en bariz istikametini belirler ancak ses çıkarma biçimimiz hem de kendimizi ve tonlamamızı tabir etme şeklimizdir… Bütün bunlar bir aksan dizaynında rol oynar.

Ve doğal ki bütün bunlar psikolojiden, histen ve buna benzeri şeylerden kaynaklanıyor. İşte bu yüzden Jessica mükemmeldi, şahane bir kaynaktı. Onunla birkaç ay çeşitli sesler üzerinde çalıştık ve denemeler yaptık zira muhakkak bir talimat yoktu. Kendi aksanımla oynayabileceğimi söylemiş olduler. Çeşitli niçinlerden ötürü bunun bir kusur olacağını düşündüm. Ayrıyeten, dediğim üzere, Jessica ile daha evvel de çalışmıştım. daha sonra Warner Bros.’da Mike Marino ve takımı, gardırop departmanı, kız kardeşim ve oğlumla birlikte bir gün geçirdik. 20 yıllık sinema hayatımda geçirdiğim en büyülü günlerden bir tanesiydi nitekim de. Zira ben hakikaten… Yani, 20 yıldır perdenin ardını, kameranın ardını görüyorum. Buna biraz alışıyor insan. Bunu adet edinmemeye çalışıyorsun ve bundan istifade etmiyorsun ancak alışıyorsun. Bir biçimde tanıdık geliyor ve bu niçinle büyüsünü biraz kaybediyor. O gün ise sihirliydi. Işınlandım ve… Hepimiz oradaydık ve biraz gergindik ve hepimiz biraz heyecanlıydık ve epeyce fazla insan vardı, oradaki 20 şahıstan bir tanesiydim… Yani, bundan daha sonra oynayacağım hiç bir karakter için, hele hele şimdiye dek oynadıklarımdan katiyen hiç biri için, bu karakter üzerinde olduğu kadar az sahiplik tezim olamaz diye düşünüyorum lakin bunu kendim için sorun etmedim (Gülüyor). Lakin o gün işler devam ederken, ses birinci kere çıktı ve eğlenceliydi.

Maske ise… bu biçimde bir maskenin gerisine bu biçimdesine derinden gizlenmek epeyce kuvvetli bir şey. Sahiden kuvvetli. Aslında biraz kısıtlayıcı yahut sınırlayıcı olacağını düşünmüştüm lakin tam zıddı oldu. Mutlak bir özgürleşmeydi. Yani sesi birinci kez o gün duydum. Ses içimden çıktığında, etrafta gezindim ve bu uygun hissettirdi. Her şey bir fikir ve soyutlama olmaktan çıkıp Oz olmaya dönüştü.

Sinemaseverlerin bu sineması izlediklerinde ne deneyimlemesini umuyorsun?

Colin Farrell: Matt hayli çalıştı. Sinemanın ona büyük muvaffakiyet getirmesini umarım.

Ben de öyle! Vakit ayırdığın için fazlaca teşekkürler.

Colin Farrell: Ben de fazlaca teşekkür ederim.

The Batman 4 Mart’ta sinemalarda! Batman Pizza ise Türkiye’de birinci sefer ve sırf Little Caesars Pizza’da!

Warner Bros. iş birliği ile Batman logosundan esinlenerek hazırlanan özel sarımsak soslu, içi enfes mozzarella dolgulu calzone kenarlarıyla, sucuklu orta uzunluk Batman Pizza 43,90 TL

Çabucak sipariş ver günün kahramanı sen ol!