Swisscom ve Alman başlangıç testi kuantum güvenlik çözümü

Bir süredir güvenlik uzmanları, önceki şifreleme yöntemlerinin hala kuantum hesaplamanın başlangıcında ne kadar güvenli olduğu konusunda endişeleniyorlar. İsviçre'deki en büyük telekomünikasyon sağlayıcısı olan Swisscom, Alman başlangıç şirketi Quantum Optics Jena (QOJ) ile işbirliği içinde gerçek ağda çapraz bir ışık parçacığı kullanarak anahtar iletim için yeni bir miktar güvenli prosedürü başarıyla test etti.

Reklamcılık

Kuantum hesaplama sayesinde, karmaşık hesaplamalar çok kısa sürede gerçekleştirilebilir. Ve bu, önceki şifreleme yöntemlerinin saldırıya uğradığı tehlikeyi getiriyor. Vericilerin ve alıcıların verilerin şifreleme ve şifre çözme için aynı anahtarı kullandıkları simetrik şifreleme yöntemleri de kuantum bilgisayarlar için oldukça güvenlidir. Bununla birlikte, bu anahtar gerçek iletişimden önce verici ve alıcı arasında güvenli bir şekilde değiştirilmeli ve her ikisi tarafından da gizli tutulmalıdır.

Gelecekte veri aktarımının güvenliğini sağlamak için, SO -Constured Post Quantum Güvenliğinin bir parçası olarak yeni nesil miktar -SAFE prosedürleri geliştirilecektir. İki yaklaşım izlenir: Kuantum Post Kriptografisi (PQC), kuantum bilgisayarlar için bile çözülmesi zor olan şifreleme algoritmaları kullanır. Bir sistem büyük ölçüde saldırıya uğramış olsa bile veriler güvenli kalır. Kuantum anahtar dağılımı (QKD), anahtarları iletmek için kuantum -fiziksel özelliklere dayanır. Bunlar, bir kuantum nesnesinin her gözleminin onu değiştirdiği ilkesine dayanmaktadır.

Kavram kanıtı

Bir konsept kanıtı olarak, Swisscom, kuantum optik Jena ile işbirliği içinde mevcut Swisscom Optik Ağı'nda Kuantum Key Exchange (QKD) için bir test gerçekleştirdi. Bunu yapmak için çapraz foton çiftleri üretildi (fotonlar ışık parçacıkları, yani kuantum nesneleri). Kuantum fiziğinde, partiküller, bu durumda olduğu gibi, bir parçacığın durumunu değiştirmenin ne kadar uzaklaştıklarına bakılmaksızın, diğerinin durumunu da etkileyeceği şekilde birbirine bağlandığında, dolaşımdan bahseder. Bu dolaşıklık, anahtarın güvenli iletimi için kullanılır.

Fotonun spesifik özellikleri, anahtarı ileten iki taraf tarafından bilinir. Üçüncü bir taraf, şanzıman sırasında anahtarı durdurmaya veya fotonun bir kopyasını oluşturmaya çalışırsa, verici ve alıcı için anahtar iletimin tehlikeye atıldığı görülebilir. Verileri korumak için iletişim derhal bozulabilir.

Süper bir hesaplama bile fizik yasalarını bükemediğinden, kuantum kriptografi doğal yasaların kendileri tarafından korunmaktadır. Test süresi boyunca, dolaşmış foton çiftleri, yani miktar geçirmez anahtarlar, Swisscom Cam Fiber Ağı aracılığıyla verici ve alıcı arasında güvenilir bir şekilde değiştirildi. Testle, Telco ve Quantum Optics Jena, gerçek telekomünikasyon ağında piyasada bulunan ilk dolaşım tabanlı QKD çözümlerinden birinin uygulanabilirliğini kanıtlama hedefini sürdürdü. Başarılı test, kuantum sonrası güvenlik çözümlerini daha fazla değerlendirmek ve olası ağ entegrasyonu potansiyelini göstermek için iyi bir temeldir.

(Mack)