Londra'da akıllı telefon hırsızlığı dalgası: Apple ve Google'a karşı iddialar

Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

İngiliz parlamenterler, akıllı telefon kullanıcılarını hırsızlıktan daha iyi korumaya Apple ve Google'ı ittiler. İngiliz Aşağı House'un Bilim ve Teknoloji Komitesi hakkındaki duruşmada politikacılar ve polis çalışanlarının, iOS ve Android'deki aktivasyon blokları gibi mevcut hırsızlık önleme işlevlerinin açıkça yetersiz olduğunu söyledi.

Londra'da bir akıllı telefon hırsızlığı dalgası belirsizliğe neden oluyor, sadece geçen yıl şehirde yüzde 80 iPhone olan 80.000'den fazla akıllı telefon çalındı. Cihazlar genellikle kurbanlara giden yoldan parçalanır.

Aktivasyon kilidi hırsızları durdurmuyor gibi görünüyor

Duruşmada Apple, diğer şeylerin yanı sıra, hırsızlıklardan yararlanmak ve bunu aktif olarak önlemek için çok az mali teşviklere sahip olmakla suçlandı. Apple Müdürü Gary Davis'in veri korumasından sorumlu olduğu ve kolluk kuvvetlerinden gelen soruların reddettiği bir suçlama. Üretici, hırsızlıkla mücadele işlevlerine yüzlerce milyon dolar yatırım yaptı ve adım adım genişletti. Davis'e göre, 10 iPhone kullanıcısından 9'u “Nerede?” Hangi cihazların uzaktan söndürülebileceği hizmet. Hala iOS'a entegre olan genç hırsızlık koruması bile, müşterilerin yarısından fazlasını aktive ederdi.

Aktivasyon kilidi, hırsızların iPhone'u kurmasını önlemek için tasarlanmıştır, aktivasyon için sahibinin erişim verileri veya Apple hesabı gereklidir. Android'de de benzer bir sistem var. Ne Apple ne de Google yöneticisi bunun hırsızları caydırmak için neden yeterli olmadığını açıklayamadı. Davis, Apple'ın, dönüştürücü çalkalanmış iPhone'ların görüşme açılmamış hale getirmek için artık aktivasyon kilidini cihazlardaki tek tek parçalara genişlettiğine dikkat çekti. Diğer şeylerin yanı sıra, organize hırsızlar daha sonra erişim verilerini ve / veya aygıt kodunu beslemek için hedeflenen kimlik avı saldırıları kullanırlar.

Daha fazla iCloud yok: çalınan iPhone'lar için IMEI ablukası gerekli

Duruşmada, birkaç parlamenter Apple ve Google'ı, her akıllı telefonu açıkça tanımlayan IMEI'ye (uluslararası mobil ekipman kimliği) dayalı bir abluka sunmaya çağırdı. İddiaya göre, stolü cihazlar artık iCloud ve Google'ın bulutuna herhangi bir erişim almamalıdır. Hem Apple hem de Google Manager, böyle bir kilitin neden henüz uygulanmadığı sorusunu değerlendirdi. Davis, böyle bir sistemin muhtemelen yeni dolandırıcılık girişimlerine yol açacağına dikkat çekti. Apple yöneticisi bir IMEI ablukası “belirgin bir sonraki adım olabilir” dedi.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!