IX Çalıştayı: Prometheus ve Grafana ile Gerçek Zamanlı İzleme

Modern yazılım sistemleri, esnek bir şekilde ölçeklenebilir olmak için mikro hizmetlere ve kaplara güvenir, böylece Prometheus ve Grafana Monitor performansı gibi çözümlerin izlenmesi, problemleri erken bir aşamada belirler ve sürekli optimizasyon için eğilimler gösterir.

Reklamcılık

Prometheus ve Grafana ile atölye izlememiz Linux yöneticilerini, itaatkâr ve geliştiricilere Grafana'yı Kubernetes sistemlerinde etkili bir şekilde kullanmak için gerekli bilgileri aktarıyor. Prometheus'un verileri nasıl topladığını ve işlediğini ve Grafana ile nasıl görselleştirebileceğinizi öğreneceksiniz. Odak noktası Grafana'nın Prometheus ile bağlantılı olarak idari kullanımıdır. Buna ek olarak, alarmlar oluşturmayı, SLO, SLA ve SLI gibi kanıtlanmış işlemleri nasıl kullanacağınızı, izleri ve günlükleri kullanmayı ve üretim ortamınızda güvenilir bir gözetim sağlayacağınızı öğreneceksiniz.

Bulut tabanlı eğitim ortamı

Buluttaki uygulama odaklı eğitim ortamımız, atölyeyi tamamladıktan sonra, altyapınızı ve uygulamalarınızı etkin bir şekilde izleyebilecek, problemleri erken bir aşamada tanıyabilmeniz ve kritik durumlara tepki verebilmek için alarmları tepki verebilmeniz için uygulamadaki bilgilerinizi derinleştirmenizi sağlar.

Bir sonraki atölye, çevrimiçi eğitim olarak 11-13 Mart 2025 arasında gerçekleşecek.

Uygulamadan uzman bilgisi

Atölye, B1 Systems GmbH'den deneyimli bir Linux danışmanı olan Frank Beutelschieß tarafından yönetiliyor. Şirketleri Linux sistemlerinin ve uygulamalarının verimliliğini ve güvenilirliğini artırmada desteklemektedir. İzlemeye ek olarak, odak noktası Python ve Golang ile konteynerleştirme, yapılandırma yönetimi ve yazılım geliştirme.

*****://Haberler.cloudimg.io/width/628/q50.png-lossy-50.webp-lossy-50.foil1/_Haber_/imgs/18/4/8/0/8/9/9/3/Cloud-Technologien-ho-news-footer-628x172px-d46b4c77d0f0d1b9.png

(ILK)