Helsing ve Loft Orbital AI ile Uzaydan Gerçek Zamanlı Bilgiler Vermek İstiyor

Zırh sektöründe yapay zeka (AI) kullanımı konusunda uzmanlaşmış Münih yazılım şirketi Helsing, Fransız-Amerikan uzay başlangıç çatı yörüngesi ile uzaydan gözetim için bir işbirliği duyurdu. Her iki şirket birlikte “çok sensör uydu takımyıldızı” geliştirmek istiyor. Helsing'e göre, bu doğrudan AI “Avrupa'nın savunma ve güvenlik aktörlerini gerçek zamanlı bilgilerle” kullanarak uzaydan desteklemelidir. Sınır izleme, birlik hareketlerinin gözlemlenmesi ve kritik altyapıların korunması (eleştiri) gibi görevlere göre, sistem plana yardımcı olacaktır.

Reklamcılık

Uydu filosunun, Loft Orbital'den, kameralar ve radyo sensörleri gibi son derece hassas ölçüm ve kayıt cihazlarına sahip birkaç yapay toprak sarsıntısı ile başladığı söyleniyor. İletişime göre, bunlar Helsing'in AI teknolojisini doğrudan uzayda kullanacak “dünya çapında dünya çapında askeri nesneleri gerçek zamanlı olarak tanımak ve tanımlamak için”. Kısa yanıt süreleri, yüksek tekrarlama oranları ve anında veri işleme “taktik kararlar ve hızlı tepkiler” etkinleştirildi.

Federal İstihbarat Bölgesi (BND) Georg Casus Sistemi gibi geleneksel uydu destekli eğitim sistemleri, görevden sonra sadece işlenen veriler, Helsing'i açıklıyor. Planlanan takımyıldız ise gemideki yapay zeka işleme yoluyla “anında bilgi sağlayabilir”. Kilit alanlar sürekli olarak görülebilir. Nihayetinde, “gerçek zaman uyarıları askeri kararlara operasyonel bir avantaj sağladı”. Uydular zaten başlangıç yuvaları güvence altına alınan üretimde. Bu göksel bedenlerden ilki 2026'da başlayabilir.

Mistral AI ile daha fazla işbirliği

Helsing kurucu ortağı Gundbert Scherf, “Ukrayna Savaşı, AI ve uyduların savaş alanını gittikçe daha şeffaf hale getirdiğini gösteriyor.” Dedi. Loft ve Helsing “kalıcı ve hızlı eğitim sunmak” istedi. Avrupa artık bu tür alan kaynaklarına kendi erişimine ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden her iki şirket de bu yaklaşımı hızlandırmak için kendi paralarını yatırıyor. Baltık Denizi'ndeki kritik kritik sualtı altyapılarındaki en son sabotaj dosyalarından sonra, NATO kısa süre önce deniz bölgesindeki kabloları korumak için küçük bir filo gönderdi. Bu tür görevler gözetim projesinden yararlanabilir.

Paris'teki AI Eylem Zirvesi'nin bir parçası olarak Helsing, Pazartesi günü Mistral AI ile “Avrupa Savunması İçin Gelecek Nesilin Ortak Gelişimi” için başka bir stratejik ortaklık da benimsedi. Fransız şirketi, chatbot le chat'in yeni bir versiyonunu yayınladı ve Avrupa'da yapılan büyük ses modellerinin geliştirilmesinde çok ileriye doğru geliştiriliyor. Helsing ile ortak proje “görme-dil-aksiyon modellerine” odaklanmalıdır.

Duyuruya göre, “savunma platformları çevrelerini anlayacak, sadece operatörlerle iletişim kuracaklar” ve “karmaşık senaryolarda daha hızlı, daha güvenilir kararlar verebilecekleri” için kullanılıyorlar. Münchers, Ukrayna'daki savaş uçağı ile ve Eurofighter toplanan know-how'ın elektronik savaşının bir parçası olarak getirmek istiyor. Uzun zamandır, ABD ihbarcıları, drone savaşının arkasında internet üzerinden ölüm getiren bir “öldürme bulutu” olduğundan şikayet ediyor.

(OLB)