Erdoğan deklare etti! Besin mamüllerinde KDV indirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İktisat Modeli ve Enflasyon Önlemleri Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan “müjde” diyerek, besin mamüllerinde KDV indiriminin uygulanacağını duyurdu. Erdoğan, “KDV sistemini sadeleştirmek kapsamında temel besin mamüllerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz” dedi.

“KÜRESEL DALGALANMALAR ÜLKEMİZİ DE ETKİLİYOR”

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar ise şöyleki:

“Mal ve hizmetlerine uygulanacak katma paha vergisi oranlarının tespitine ait kararda değişiklik yapılmasına dair sonucun yürürlüğe konulmasına 3065 sayılı katma paha vergisi kanunun 28. Unsuru mucibince karar verilmiştir. Ben de şu anda imzamı atıyorum.

Türkiye’nin enflasyonla çabasında kıymetli bir dönüm noktası olacağını inandığımız toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Global iktisat, güç ve besin başta olmak üzere emtia fiyatlarında çok yükselişin sancılarını yüksek enflasyon olarak yaşamaktadır. Bu dalgalanmalar ülkemizi de etkilemektedir. Bir de buna Seyahat olaylarından 15 Temmuz’a, oradan 2018’deki kur saldırısına kadar uzanan yük kısmı dış kaynaklı Türk iktisadına yönelik tesirleri de eklememiz gerekiyor.

BESİN ESERLERİNE KDV İNDİRİMİ

KDV sistemini sadeleştirmek kapsamında temel besin mamüllerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz. Besin mamüllerinde devlet ismine yüzde 7’lik indirim yapmış oluyoruz.

Ülkemiz iktisadını yatırım, istihdam, üretim ihracat ve cari fazlayla büyütme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. KDV’si yüzde 1’e inen eserler, enflasyon sepetinde önemli bir tartıya sahiptir.

Tüm bu eserlerde yapılan vergi indirimi enflasyonla çabada değerli bir kazanım haline gelmektedir. Besin mamüllerindeki KDV’yi yüzde 1’e indiren düzenlemeyi yarınki Resmi Gazete’de yayımlıyoruz. Şimdiden ülkemize, milletimize, kesimlerimize iyi olmasını diliyoruz.

“MİLLETİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ”

Milletimizi enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Enflasyonla uğraş kapsamında KDV’yi yüzde 1’e indirmemiz bu bizim yürütme olarak attığımız bir adımdır. Besin bölümünde de birebir oranda bir fedakarlık talep ediyoruz. Besin mamüllerinde pazartesinden itibaren yüzde 7 KDV, yüzde 7 bölüm indirimi olarak milletimiz ismine bekliyoruz.

Öbür tüm dallardan de pazartesi gününden itibaren direkt vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım görmek istiyoruz.

Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 iktisat ortasına sokma maksadımızın bedeli de bu fedakarlıktır. Devletin yaptığı fedakarlığı ve üstlendiği yükü paylaşmak ulusal bir vazifedir.”