Doğal gaz takviyesi geliyor… Bakan Yanık deklare etti! Doğal gaz dayanağı ne vakit, ne kadar verilecek

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muştusunu verdiği doğal gaz takviyesine ait, Kanal7 ekranlarında yayınlanan programda açıklama yaptı.

MÜRACAATLAR ŞUBAT AYINDA

Bakan Yanık, “Doğal gaz ve kömür takviyeleri biz ısınma dayanakları başlığında kıymetlendiriyoruz. Kömür yardımlarını uzun müddettir yapıyoruz artık doğal gaz ile ilgili de bir çalışma yaptık. Hem şayet muhtaçlık var ise ya da çabucak hemen doğal gaz ulaşmadıysa kömür yardımı devam ediyor. Biraz çerçeveyi genişleterek doğal gaz dayanağı de vereceğiz. 1,8 milyar lira kömür dayanağı verdik. Doğal gazda 4 milyon haneyi hedefliyoruz, takviyeden yararlanabileceklerini düşünüyoruz. Şubatın ikinci yarısında müracaatları alacağız ve mart ayında takviyeleri vereceğiz. Yıllık 450 lira ile 1150 lira içinde yardım yapacağız.” sözlerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZA FARKLI BAŞLIKLARDA DAYANAK SAĞLIYORUZ, ÇOK İDDİALIYIZ”

Bakan Yanık, “Hangi başlıkta toplumsal yardım yararlanıcısı olacağını belirleyeceğiz vatandaşlarımızın. Şöyle bir algı alıştırma peşindeler, oy peşinde diye ancak biz herkese bu takviyesi vereceğiz. Şuanda 48 farklı başlıkta vatandaşlarımıza takviye sağlıyoruz. Bunların her birinin standartları belirli. Bunda epeyce iddialıyız.” diye konuştu.

Bakan Yanık’ın açıklamalarından satır başları:

TOPLUMSAL DEVLETİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Yalnızca bu periyotla alakalı değil, biz AK Parti iktidarı olarak toplumsal devletin gereği olan her türlü adımı atıyoruz. Toplumsal devlet olmak yalnızca yoksulluk ve yalnızca ileri derecede ağır yoksulluğun giderilmesi değildir. Toplumsal devlet dezavantajlı kümelerin dezavantajlarını gidermek ve eşit bir düzlem sağlamaktadır. Engelliler, engelliğin dezavantajı vardır aslına bakarsan, ötürüsıyla biz onun etrafa ahengini sağlaması için gereksinim duyduğu dayanağı sağlıyoruz. Şayet bir bakım gerekiyorsa onu destekliyoruz. Engelli vatandaşları öteki vatandaşlarla eşitlemek bizim için değerli.

ANAOKULU TAKVİYESİ

Bizim bir daha toplumsal yardım faydalanıcısı şahısların çocukları için yapılan takviye. Biz gereksinim sahibi tüm ailelerin yükünü üstleniriz. Yaklaşık 1 milyon çocuğumuz var. Bunun alt yapısını oluşturduktan daha sonra Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın anaokullarına devam etmek koşuluyla her bir çocuk için ödemekle yükümlü oldukları fiyatları biz ödeyeceğiz. Biz direkt MEB’e ödeyeceğiz. Müracaatları epeyce yakın vakitte açacağız. Anaokulu süreci küçük yaşlarındaki çocuklar için değerli. Buna erişemeyen çocuklarımıza erişmeyi hayli değerli buluyoruz. Ön gördüğümüz sayıya da fazlaca yakın vakitte ulaşacağımızı düşünüyoruz.