Bu Yeteneği Sizi Çok Şaşırtacak: Üzere Dizisiyle Yükselişe Geçen Feyyaz Yiğit’in Çok Bilinmeyen Müzik Macerası

TV8 ekranlarının absürt güldürü imali Üzere dizisinin sevinçli mi sevinçli Yılmaz karakterine hayat veren Feyyaz Yiğit’i her ne kadar oyunculuğuyla tanıyor olsak da aslında ortasında binbir karakter yatıyor! Oyuncu kimliğinin yanı sıra mütercim, müellif ve çizer olarak da tanınan Feyyaz Yiğit’in çabucak hemen kimsenin bilmediği bir tarafı daha var; müzisyenliği! Son vakit içinderda Üzere dizisinde hayat verdiği karakterle popülerlik kazanan Feyyaz Yiğit, önce müzikle de ilgileniyormuş. Müziğe olan tutkusunu dizginleyemeyen oyuncunun birkaç single çalışması ve hatta albümü de var. Pekala, Yiğit’in müziğe dair bâtın gizli seyahatine yakından göz atmaya ne dersiniz?

Evvel Feyyaz Yiğit’in aşina olduğumuz istikametlerini konuşalım

‘Olduğu Kadar’, ‘APTAL’ ve ‘8-9 Yıldır Kendimi Âlâ Hissetmiyorum’ isimli kitaplarıyla bir periyot isminden kelam ettirmeyi başaran Feyyaz Yiğit, çabucak sonrasında çeşitli dizi ve sinema senaryolarını kaleme aldı. 2018’de Ölümlü Dünya ve 2019’da Cinayet Süsü sinemalarının senaryosunu yazan Feyyaz Yiğit, 2020 yılında Menajerime Orta dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

birinci vakit içinderda Exxen’de yayınlanan ve son vakit içinderda TV8 ekranlarında görmeye başladığımız Üzere dizisiyle büyük bir kitle tarafınca tanınmaya başladı.

Senarist, üretimci ve oyuncu olarak yer aldığı Üzere dizisiyle gitgide popülerleşen Feyyaz Yiğit Çakmak’ın müzik serüvenine geldi sıra. Haydi, artık oyunculuğunu bir kenara bırakalım ve Feyyaz Yiğit’in müzisyenlik serüvenine gerçek yol alalım!

Hoş Sanatlar Fakültesi mezunu Feyyaz Yiğit, müzik dünyasına adım attığı yolda Okan Bayülgen’le rastlaşıyor

2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan ve Okan Bayülgen’in sunuculuğunu üstlendiği Disco Hükümdarı, şimdilerde göz kulak kesildiğimiz Feyyaz Yiğit’in müziğe merhaba dediği birinci yer desek yanlış olmaz. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Grafik Kısmı’na giren ve bu kısmı muvaffakiyetle bitiren Feyyaz Yiğit, tıpkı senelerda bir reklam ajansında çalışmaya başlıyor. Bu sayede Okan Bayülgen’le tanışma fırsatını yakalayan Yiğit, ortasındaki müzik tutkusunu Bayülgen’le paylaşıyor. Tıpkı senelerda tam gaz devam eden Disco Hükümdarı’nın müzik kümesinde gitarist olarak yer alma imkânı bulan Yiğit de bu sayede dolaylı yoldan müziğe birinci adımını atıyor.

Feyyaz Yiğit birinci albümünü çıkarmadan hemilk evvel 2016’da bir single yayınlıyor

Gitarist olarak başladığı müzik seyahatinde yavaş adımlar atan Feyyaz Yiğit, 12 şarkılık bir albüm yayınlamadan hemilk evvel bir single çıkardı. 2016 yılında çıkan Misal müziği, ne yazık ki hak ettiği ilgiyi epeyce da fazla goremedi!

“Teşekkür Ettim ve Yanından Ayrıldım” isimli albümü ise süksesini şimdilerde yakalıyor

2008 yılında Disco Kralı’yla birlikte müziğe başlayan Feyyaz Yiğit, uzun mühlet bu tutkusunu askıya alsa da bu sevgi ortasından hiç çıkmamış olacak ki sinema ve dizi serüvenine başlamadan evvelden bir albüm yayınlıyor. 2017 üretimi ‘Teşekkür Ettim ve Yanından Ayrıldım’ albümü vaktinde hak ettiği ilgiyi gorememiş olsa da şimdilerde gündem olmayı başarıyor. Kitabıyla tıpkı ismi taşıyan ‘8-9 Yıldır Kendimi Yeterli Hissetmiyorum’ müziğiyle ün kazanan Feyyaz Yiğit’in albümünde birbirinden hoş müzikler yer alıyor.

2017 üretimi albümde Feyyaz Yiğit’i tabir eden tam 12 modül bulunuyor

Kendine has mizah anlayışıyla son vakit içinderın hayli konuşulan isimlerinden biri olan Feyyaz Yiğit, rock kategorisinde çıkardığı ‘Teşekkür Ettim ve Yanından Ayrıldım’ isimli albümünde tam 12 parçayı sevenleri ile buluşturuyor. 8-9 Yıldır Kendimi Yeterli Hissetmiyorum, Düzgün Üzül, Samsunlu Değilim, Öl, Burdurlular, kolay Duygusal, Müdafaa Edilecek Olağan Bir Hayat Kalmadı, Forsquare, Faal Rol Oynar Mısın, Ne Yaptın, Uzun Uzuvlu Beşerler ve Allah’ım Nasıl Bir Varlık Yarattın isimli tüm müziklerini bu albümde topladı.

Feyyaz Yiğit’in ikinci single’ı ise 2018’de çıkıyor

Albüm çalışmasının çabucak akabinde hayran kitlesine aktarmak istediği daha bir hayli şey olacak ki 4 şarkılık ikinci single albümü gecikmedi. 2018 yılında toplumsal platformlarda yayınlanmaya başlayan Grand Vuslat ise İftar, İbraz, İptal ve Önlem isimli müziklere mesken sahipliği yaptı. Eee, ne diyelim? 10 parmağında 10 marifet!