Bakanlık resmen duyurdu! Devlet geçinemeyenlerin kirasını ödeyecek: 1150 TL hesaplara yatırılacak

Başvuranların hesaplarına yatırılacak! Bakanlık paketi duyurdu. Dar gelirli vatandaşların kiraları ödenecek. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yapılan duyuruda dar gelirli vatandaşlar için 1150 liraya kadar çıkan kira yardımı yapılacak. Başvuran kazanacak. İşte ayrıntılar…

BAŞVURMA KURALLARI NELER?

Bakanlık tarafınca duyurusu yapılan kira yardımı için başvurmanız gerekmektedir. Müracaat ortasında aşağıda yazan koşulları karşılıyor olmanız gerekli:

• Sigortalı olmamak
  • Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
  • Mal varlığına sahip olmamak
  • Gelir testi kararında fakirlik hududunun altında bulunmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak
2022 KİRA YARDIM MEBLAĞLARI NE KADAR?

Peki yapılan kira yardım fiyatları ne kadar? Yapılan duyuruda kira yardımı, aylık 715 ila 1150 TL içinde değişen meblağlarda yapılıyor. Haliyle büyükşehirlerde yaşayanlar daha yüksek yardım alıyor. İşte ödeme fiyatları:

• İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL
  • Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL
  • Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL
  • Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
  • Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
  • Bolu, Bingöl: 715 TL
AİLE DAYANAK PAKETİ NE VAKİT YATACAK?

Aile Takviye Paketinin birinci ödemesi, 29 Temmuz tarihinde başlamıştı.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada, Türkiye Aile Dayanak Programı’nda bugüne kadar 4 milyon müracaat yapıldığını, bu kapsamda 1,6 milyon haneye hak sahipliği verildiğini belirtti.

Yanık, birinci evrede başvurusu onaylanan 831 bin haneye toplam 427,9 milyon lira ödeme gerçekleştirdiklerini söz ederek, geriye kalan hanelere ödemelerin önümüzdeki süreçte yapılacağını kaydetti. bu biçimdece hak sahipliği sonucu verilen toplam 1,6 milyon haneye ulaşılacağını aktaran Yanık, Türkiye Aile Takviye Programı ile 15 milyar liralık bir kaynağın vatandaşlarla buluşturulacağını tabir etti.

AİLE DAYANAK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vatandaşların müracaatlarını e-devlet üzerinden yapabileceklerini aktaran Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına müracaat yapabileceğini kaydetti.

Sosyal yardımlara ait 2021 yılında toplam toplumsal yardım ölçülerinin 97.8 milyar lira olduğunu belirten Bakan Yanık, “Buna dönemsel pandemi dayanaklarının de dahil. Toplumsal yardım faydalanıcılarının yüzde 78’i çocuk, engelli, yaşlı üzere toplumsal yardım şayet olmazsa ömrünü istihdama katılarak sürdüremeyecek gruplar” dedi.