Apple Watch rakibi Google Pixel Watch bir unsur imza atacak

Apple Watch rakibi Google Pixel Watch bir unsur imza atacak
Akıllı saat pazarına yakında taze kan gelecek. Apple’dan Samsung’a, Huawei’den OPPO’ya biroldukca şirketin kıyasıya rekabet ortasında olduğu pazarda Google, Pixel Watch modeliyle yerini almaya hazırlanıyor. Dört yıldan beri hakkında söylenti dolaşan lakin bir türlü satışa çıkmayan akıllı saat, Wear OS işletim sistemiyle çalışacak.

Daha evvelki sızıntılarda Pixel Watch’un Samsung Exynos işlemciyle destekleneceği ve fitness takibi, adım sayar, nabız sensörü üzere günlük hayatı kolaylaştıracak fonksiyonlara sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Artık de bir operatörün web sayfasında görüntülenen akıllı saatin Wear OS yüklü rakiplerinde bulunmayan bir özelliği belirli oldu.

Google Pixel Watch depolama alanıyla şaşırttı

Ortaya çıkan yeni bilgilere bakılırsa Google Pixel Watch, Wear OS işletim sistemli akıllı saatlerde gördüğümüz en yüksek depolama: 32 GB dahili hafıza ile gelecek. Wear OS tabanlı One UI Watch arayüzü ile kutudan çıkan Galaxy Watch 4 serisinde 16 GB depolama kapasitesi yer alıyor.

Kaynak: Android Police

“Rohan” kod ismiyle ABD merkezli bir operatörün web sitesinde listelenen Pixel Watch bu istikametiyle Android tabanlı akıllı saat pazarındaki bir eksiği daha kapatmış olacak. bir daha birebir kaynağa nazaran model gri, siyah ve altın olmak üzere üç farklı renkle satışa çıkacak. hem de hücresel bilgi destekleyeceği de bilinenler içinde.

Google Pixel Watch hakkında en merak edilen mevzu ise, fiyatı ve çıkış tarihi. Saatin 2022 yılı ortasında piyasaya çıkacağı söylense de somut bir tarih çabucak hemen bilinmiyor. Öteki yandan Pixel Watch’un Galaxy Watch 4 (249 dolar) ve Apple Watch 7 (399 dolar) ile rekabet edebilmesi için, 250 ile 400 dolar içinde bir başlangıç fiyatıyla satışa çıkacağı kestirim ediliyor.

Google Pixel Watch’tan neler bekliyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlarda yahut SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.